28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķija nespēs atmaksāt aizdevumu SVF, izteicies iekšlietu ministrs
Grieķija nespēs atmaksāt aizdevumu SVF, izteicies iekšlietu ministrs
Autors: BNA / 25. maijs 2015, 14:43
Grieķijas valsts nespēs atmaksāt milzīgo parādu Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) nākamā mēneša sākumā, intervijā Grieķijas televīzijas kanālam izteicies valsts iekšlietu ministrs Niks Vutsis.


“Jūnijā Grieķijai SVF jāsamaksā 1,6 miljardi eiro. Šī nauda netiks iemaksāta, jo nav vairs ko iemaksāt. Tas ir visiem zināms fakts,” sacīja Vutsis.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka sarunas starp Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem turpinās, radot piesardzīgu optimismu, ka vienošanās tomēr tiks panākta.

Nedēļas sākumā Grieķijas finanšu ministrs Jānis Varoufakis atzīmēja, ka Atēnām būs jāizvēlas starp parādu atmaksu vai valsts izdevumiem.

“Es neesmu gatavojis maksājumu SVF un pensiju izmaksu tuvāko nedēļu laikā,” piebilda Varoufakis.

“Grieķijas valdība spēs izmaksāt algas un pensijas maijā, taču nepieciešama vienošanās ar kreditoriem. Situācijas risinājumam jābūt jau maijā, lai varētu atrisināt Grieķijas likviditātes problēmas,” iepriekš izteicās Grieķijas valdības pārstāvis Gabriels Sakelarids.

Lai gan Grieķijas valdības avoti norāda, ka vienošanās tiks panākta pavisam drīz, tomēr Eiropas partneri pārliecināti, ka vienošanās netiks panākta tuvāko dienu laikā.

Jau vēstīts, ka līdz jūnijam Grieķijai jāatmaksā parāds Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) 1,6 miljardu eiro apmērā. Grieķijas finansiālās problēmas un nespēja vienoties ar aizdevējiem gan radījušas bažas par valsts iespējamo defoltu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats