24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija nosaka ierobežojumus ābolu piegādēm no Serbijas
Krievija nosaka ierobežojumus ābolu piegādēm no Serbijas
Autors: BNA / 18. maijs 2015, 15:21
Krievijas pārtikas uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor” sācis ierobežot ābolu piegādes no Serbijas, liecina dienesta paziņojums.

Dienestam ir aizdomas, ka Serbijas ābolu kompānijas masveidā atkārtoti importē augļus no Eiropas Savienības (ES), tādējādi pārkāpjot Krievijas noteikto pārtikas embargo.

Jau ziņots, ka Krievija no 25. aprīļa pārtrauca importu arī no Bulgārijas, jo uzskata, ka tās uzņēmumi, izmantojot viltotus dokumentus, pārkāpj Krievijas importa aizliegumu, zem viltus preču zīmēm ievedot pārtiku no sankciju sarakstā esošajam Eiropas valstīm.

Krievijas pārtikas uzraudzības dienesta “Rosseļhoznadzor” pārstāve norāda, ka dienests nav spējis apstiprināt importēto ābolu izcelsmi, kas it kā uz Krieviju piegādāti no Ķīnas, Brazīlijas un Marokas.

Netiek izslēgts, ka Krievija, kas pērn 7.augustā noteica importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES , ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Maskavu, plāno noteikt vēl stingrākus aizliegumus pārtikas produktu importam.





Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, Rosseļhoznadzor, Serbija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats