25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Rīgā, visticamāk, neizšķirsies Grieķijas liktenis un sarunas nāksies turpināt
Rīgā, visticamāk, neizšķirsies Grieķijas liktenis un sarunas nāksies turpināt
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 24. aprīlis 2015, 13:32
Šodien, 24.aprīlī, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomēs ietvaros Rīgā norisināsies eirozonas valstu finanšu ministru tikšanās, kurā tiks lemts arī Grieķijas liktenis.

Taču kā šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis, būtiski lēmumi attiecība uz Grieķiju, visticamāk, netiks pieņemti un sarunas par aizdevumu izsniegšanu būs jāturpina.

Dombrovskis atzīmēja, ka pašlaik Eiropas un Grieķijas sarunu progress par aizdevumu ir nepietiekošs un līdz ar to nekādus secinājumus nebūs iespējams izdarīt, un tehniskās sarunas nāksies turpināt.

“Tad, kad Grieķijai tika pagarināta starptautiskā aizdevuma programma, tā pagarināta tika līdz jūnija beigām, vienlaicīgi bija vienošanās, ka līdz aprīļa beigām būtu jāpabeidz tehniskās sarunas,” atgādināja Dombrovskis, piebilstot, ka pašlaik progress tajās nav novērojams.

Dombrovskis norādīja, ka Grieķijas valdība apzinās ka no ekonomiskā viedokļa šīs sarunas ir ļoti nozīmīgas un ka neveiksmes gadījumā Grieķija atkal atgriezīsies recesijā.

“Finanšu situācija Grieķija šobrīd ir ļoti sarežģīta (…), EK strādā pie tā, lai sarunas būtu sekmīgas un Grieķija paliktu eiro zonā,” uzsvēra Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka līdz 1. maijam Grieķijai SVF jāizmaksā 203 miljoni eiro, 12.maijā 770 miljoni eiro un vēl 1,6 miljardi eiro jūnijā.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats