29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Cirque du Soleil pārdod vairākuma akcijas ASV un Ķīnas investoriem
Cirque du Soleil pārdod vairākuma akcijas ASV un Ķīnas investoriem
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 21. aprīlis 2015, 15:38
Pasaulslavenā kanādiešu cirka trupa “Cirque du Soleil”, kas no ielas grupas pārtapusi par globāla mēroga cirku un rada 1 miljardu ASV dolāru ieņēmums ik gadu, pārdevusi vairākuma akcijas ASV un Ķīnas privātajiem investoriem, vēsta ārvalstu mediji.

“Cirque du Soleil” akcijas iegādājušies vairāki ASV privāto investīciju uzņēmumi, tai skaitā, “TPG Capital LP”, kurai piederēs 60 % akciju, un Ķīnas konglomerātam “Fosun International Ltd.” piederošā kompānija “Fosun Capital Group”, tai turpmāk piederēs 20 % akciju. Savukārt mazākuma akcijas iegādājies Kvebekas pensiju fonda gigants “Caisse de Depot et Placement”.

Jaunie partneri plāno strādāt pie uzņēmuma paplašināšanas Ķīnā, kā arī īstenot cirka grupas izaugsmes plānus Ņujorkā un Londonā, liecina uzņēmuma informācija.

“Esmu pārliecināts, ka partneri mums palīdzēs sasniegt attīstību un ievērojami palielinās mūsu izredzes gūt panākumus,” norāda “Cirque du Soleil” dibinātajs Gijs Lalibertē, kas līdz ar akciju pārdošanu, saglabājis mazākuma akciju daļu.

Lalibertē, kuram piederēja 90% no uzņēmuma akcijām, savu izvēli pārdot uzņēmumu nevis atstāt to saviem pieciem bērniem skaidro ar to, ka bērniem ir citas intereses: “Es neticu otrās paaudzes uzņēmumiem. Maniem bērniem ir savas aizraušanās un kā tēvs es gribu atbalstīt viņu kaislības,” sacīja Lalibertē.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats