25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Vācijas ārlietu ministrs izsaka brīdinājumu Krievijai
Vācijas ārlietu ministrs izsaka brīdinājumu Krievijai
Autors: BNA / 20. aprīlis 2015, 12:44
Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers svētdien, 19. aprīlī ARD televīzijas kanāla raidījumā izteica brīdinājumu Krievijas autoritātēm, lai tās pašpasludinātās Doņeckas un Luhanskas Tautas Republikas neatzītu par neatkarīgām republikām.


“Tas ārkārtīgi sarežģītu Ukrainas atlabšanas procesu,” viņš norādīja intervijā.

Šteinmeiers aicināja Krieviju ievērot Ukrainas teritoriālo integritāti, pamatojoties uz savstarpējo Minskas vienošanos.

“Ukrainas vienotība bija iemesls, kādēļ tika sastādīts Minskas vienošanās līgums,” norādīja Vācijas ārlietu ministrs, atbildot uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu, ka LTR un DTR varētu tikt piešķirts neatkarīgu republiku statuss.

“Iespējamā Krievijas separātistu kontrolēto Donbasa teritoriju atzīšana par neatkarīgām republikām ārkārtīgi sarežģītu miera procesu Ukrainas austrumos,” savu uzskatu pauda Šteinmeiers.

Šādi Vācijas ārlietu ministra izteikumi radās kā atbildes reakcija uz 18. aprīļa Putina interviju, kurā viņš norādīja, ka jautājums par to vai vajadzētu atzīt DTR un LTR neatkarību vai nē, tiks izlemts vadoties pēc faktiskās situācijas tajā laikā. Viņš gan izvairīgi atbildēja uz šo jautājumu, norādot, ka nevēlas to komentēt.

“Es tagad negribētu runāt par šādu iespējamību, jo viss, ko es saku, varētu būt neproduktīvi. Mēs ņemsim vērā tā laika reālijas, kas būs radušās, kad šis jautājums tiks pacelts,” norādīja Putins.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Franks Valters Šteinmeiers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats