28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ukrainas gadījumā nevar izslēgt nevienu scenāriju, norāda Rinkēvičs
Ukrainas gadījumā nevar izslēgt nevienu scenāriju, norāda Rinkēvičs
Autors: BNA / 15. aprīlis 2015, 11:35
Pamiers Ukrainā ir ļoti trausls un mēs nevaram izslēgt nevienu scenāriju, trešdien LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).


“Ja mēs paraugāmies uz ziņām no Ukrainas, tad jāsaka, ka ir redzams pamiera saasinājums un apšaudes ir pieaugušas,” situāciju Ukrainā raksturoja Rinkēvičs.

Ministrs izteica cerību, ka pirms divām dienām, tā sauktā, “Normandijas četrinieka” tikšanās, kurā Vācijas, Francijas, Krievijas un Ukrainas ārlietu ministri vienojās, ka nekavējoties jāpārtrauc atsāktais karš Ukrainas austrumos, situāciju varētu uzlabot, tomēr vienlaikus Rinkēvičs norādīja, ka pamiers Ukrainā ir ļoti trausls un šajā gadījumā izslēdzams nav neviens scenārijs.

“Pilnīgi skaidrs, ka šobrīd daudzi Minskas pamiera elementi netiek līdz galam pildīti vai vispār netiek pildīti, pirmkārt, bruņotās tehnikas atvilkšana,” norāda Rinkēvičs, piebilstot, ka Minskas vienošanās pildīšana šobrīd ir apgrūtinoša.

Ministrs norādīja, ka Krievijai ir ļoti liela ietekme Ukrainas austrumos un acīmredzot tās mērķis šobrīd ir uzturēt spriedzes situāciju un īsta vēlēšanās ievērot Minskas vienošanos valstij nav.

Jau vēstīts, ka februāra vidū sarunās Minskā valstu līderi panākuši vienošanos par pamieru Ukrainas austrumos, taču novērots, ka Doņeckas un Luhanskas apgabalos apšaudes turpinās, kas liek apšaubīt turpmāko situācijas labvēlīgu attīstību.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Rinkēvičs, Krievija, Ukrainas krīze

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats