20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ziemeļvalstis vienojas: Krievija ir lielākais Eiropas drauds
Ziemeļvalstis vienojas: Krievija ir lielākais Eiropas drauds
Autors: BNA / 10. aprīlis 2015, 11:33
Atzīstot Krieviju par lielāko draudu Eiropas drošībai, Ziemeļvalstis ceturtdien vienojušās par ciešāku sadarbību aizsardzības jomā un solidaritāti ar Baltijas valstīm, vēsta ārvalstu mediji.


Kopīgā deklarācijā Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Islandes un Somijas aizsardzības ministri norādījušies, ka ņemot vērā Krievijas darbības Ziemeļeiropai jāgatavojas iespējamām krīzēm un incidentiem.

"Krievijas līderi ir pierādījuši, ka ir gatavi veikt praktisku un efektīvu militāro līdzekļu pielietošanu, lai sasniegtu savus politiskos mērķus, pat ja tas nozīmē pārkāpt starptautisko tiesību principus, " rakstīts ministru paziņojumā norvēģu laikrakstā "Aftenposten".

Ministri norādījuši, ka Baltijas un ziemeļu reģionā palielināta militāro spēku un izlūkošanas klātbūtne, piebilstot, ka Krievija kļuvusi par Eiropas drošības lielāko draudu un ciešāka sadarbības starp Ziemeļvalstīm un Baltiju vairos drošību un atturēs iespējamos draudus.

"Krievijas propaganda un politiskā manevrēšana veicina nesaskaņu sēšanu starp valstīm, kā arī NATO un Eiropas Savienības (ES) iekšienē," deklarācijā raksta ministri.

Lēmums pieņemts atsaucoties uz paaugstināto spriedzes stāvokli Eiropā un Krievijas agresīvajām darbībām Ukrainas austrumos.

Paziņojums tuvākajās dienās tiks publicēts lielākajos Ziemeļvalstu laikrakstos, paziņojusi Norvēģijas Aizsardzības ministrija.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: draudi, drošība, Krievija, Latvijas drošība, militārie spēki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats