16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķija atmaksā daļu aizdevuma SVF un turpina cīņu
Grieķija atmaksā daļu aizdevuma SVF un turpina cīņu
Autors: BNA / 9. aprīlis 2015, 17:06
Par spīti Eiropas bažām un vairākas dienas ilgušajām neskaidrībām, Grieķija ceturtdien veikusi svarīgu maksājumu 459 miljonu eiro apmērā, atdodot daļu aizdevuma Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).


Grieķija nomaksājusi daļu aizdevumu SVF, tādējādi kliedējot iepriekš izskanējušās baumas, ka valdībai iespējams nebūs pietiekami daudz naudas, lai parādu atmaksātu noteiktajā laikā.

Neskatoties uz šo svarīgo soli, Eiropas partneri aizvien nav pārliecināti, ka Grieķija spēs segt visus savus parādus, ņemot vērā valsts ekonomisko stāvokli.

Tikmēr Grieķija turpina cīnīties, lai tiktu galā ar naudas trūkumu un marta beigās valsts premjerministrs Aleksis Ciprs iesniedzis aizdevējiem jaunos reformas plānus, kurus SVF un Eiropas eksperti aizvien vērtē.

Grieķija ar nodokļu nemaksāšanas apkarošanu, plašākiem privatizācijas plāniem un augstākiem nodokļiem alkoholam un tabakas izstrādājumiem cer panākt ienākumus trīs miljardu eiro apmērā un saņemt vēl papildus 7,2 miljardus eiro no aizdevuma programmas.

Šomēnes Grieķijai ir jāveic procentu maksājums teju 400 miljonu eiro apmērā un jāizpērk valsts sešu un trīs mēnešu obligācijas 2,4 miljardu eiro vērtībā.

Jau vēstīts, ka parādu jūgā nokļuvusī Grieķija pirms neilga laika panāca vienošanos ar aizdevējiem par jaunu reformu sarakstu, lai panāktu kredīta atlikušo līdzekļu izmaksāšanu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats