16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Eiropas Savienība: Grieķijai nav alternatīvas- tās vieta ir eirozonā
Eiropas Savienība: Grieķijai nav alternatīvas- tās vieta ir eirozonā
Autors: BNA / 2. aprīlis 2015, 16:08
Krievijas un Grieķijas draudzīgās attiecības nav iemesls, lai Atēnas un Eiropas Savienības (ES) saistības tiktu pārtrauktas un šķelšanās vienotībā nav gaidāma, ir pārliecināta Eiropas Komisijas (EK) oficiālā pārstāve Mina Andrejeva.


Kopš Grieķijā pie varas nākusi jauna valdība ar premjerministru Aleksu Cipru priekšgalā, iepriekš pastāvošā, nesatricināmā vienotība ES sākuši šķobīties – Atēnas nostiprinājusi ciešas draudzības saites ar Krieviju un skaidri apliecinājusi, ka nepiekrīt rietumvalstu sankcijām pret lielvalsti. Tā vietā Grieķija uzsvērusi, ka sankcijas pret Krieviju ir ceļš uz nekurieni.

Kamēr pasaule plaši apspriež iespējamo ES šķelšanos un Grieķijas piesliešanos Krievijai, EK oficiālā pārstāve Mina Andrejeva apliecinājusi, ka Grieķija izrādījusi pietiekami lielu uzmanību kontaktu nostiprināšanai ar Eiropu un tās vadītājiem.

“Grieķijas ciešākas saites ar Krieviju nenozīmē, ka Grieķija varētu saraut saites ar ES. Ir skaidrs, ka Grieķijai nav alternatīvas. Grieķijas vieta ir eirozonā,” sacīja Andrejeva.

Runājot par to, kā Grieķijas labvēlīgā attieksme pret Krieviju varētu ietekmēt ES sankciju politiku, Andrejeva norādīja, ka sankcijas pret Krieviju būs spēkā līdz pat Minskas līguma izpildīšanu 2015.gada 31.decembrim.

“Mūsu rīcībā nav informācijas, ka ES valdība būtu mainījusi nostāju šajā jautājumā,” sacīja EK pārstāve.

Jau vēstīts, ka 12. septembrī spēkā stājās jaunās ES sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā tās agresiju Ukrainā. Taču par sankciju pastiprināšu patlaban nav iespējams panākt vienotu viedokli, jo, saskaņā ar Eiropadomes prezidenta teikto, daži politiķi ir gatavi ticēt Putina labajai gribai un nav gatavi iestāties par jaunu sankciju ieviešanu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas Savienība, Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats