28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķija turpina cīnīties par nepieciešamo finansiālo palīdzību
Grieķija turpina cīnīties par nepieciešamo finansiālo palīdzību
Autors: BNA / 30. marts 2015, 16:18
Grieķija nav atteikusies no mērķa atkārtoti mēģināt panākt vienošanos ar kreditoriem, tādējādi Atēnām saņemot tik ļoti nepieciešamo finanšu palīdzību, vēsta ārvalstu mediji.


Grieķija turpina cīnīties, lai tiktu galā ar naudas trūkumu un pagājušajā piektdienā valsts premjerministrs Aleksis Ciprs iesniedzis aizdevējiem jaunos reformas plānus.

Grieķija ar nodokļu nemaksāšanas apkarošanu, plašākiem privatizācijas plāniem un augstākiem nodokļiem alkoholam un tabakas izstrādājumiem cer panākt ienākumus trīs miljardu eiro apmērā.

Grieķijas valsts parāds pērn sasniedza vairāk nekā 117 procentus no valsts produkcijas, taču valsts jaunā valdība, kas nāca pie varas janvārī, nav atmetusi domas panākt, lai eirozonas partneri ļaut norakstīt lielu daļu parādu.

Eiropas Savienības (ES), Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Centrālās bankas (ECB)pārstāvji sākuši izvērtēt Grieķijas reformu plānu un gaidāms, ka atbilde tiks dota šajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka parādu jūgā nokļuvusī Grieķija pirms divām nedēļām panāca vienošanos ar aizdevējiem par jaunu reformu sarakstu, lai panāktu kredīta atlikušo līdzekļu izmaksāšanu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats