28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ASV: Putins dokumentālajā filmā atzinās par militāru iejaukšanos Krimā
ASV: Putins dokumentālajā filmā atzinās par militāru iejaukšanos Krimā
Autors: BNA.LV / 17. marts 2015, 14:45
ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki, komentējot tikko iznākušo filmu “Krima. Ceļš uz dzimenti”, ārvalstu medijiem paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir klaji atzinis, ka pagājušogad Krimā darbojušies Krievijas bruņotie spēki.


“Pirms gada prezidents Putins visai pasaulei paziņoja, ka krievu bruņotie spēki neiesaistījās Krimas situācijā. Tagad viņš pasaules priekšā atzina, ka Krievija tomēr iesaistījās, un tie ir viņa paša vārdi,” norāda Psaki.

“Es pieļauju, ka Krievija atzinās ne tikai bruņotas iejaukšanās faktā, bet arī tajā, ka bija gatava īstenot agresīvākas darbības,” piebilda preses sekretāre, komentējot Putina vārdus par to, ka viņš 2014. gada martā bija gatavs izsludināt kaujas gatavību kodolspēkos.

Pēc Psaki vārdiem, pērn Ukrainas tauta izvēlējās nākotni, demokrātijas vērtības, tirdzniecības brīvību un likuma varas vērtības, taču Krievijas atbilde bija “sagrābt” Krimu, pēc tam sarīkojot tā saukto referendumu, lai attaisnotu savas prettiesiskās darbības.

“Pēdējā gada laikā Krievija Krimā sarīkoja masu represijas, tajā skaistā padzenot nevalstiskās organizācijas un liekot Ukrainas nacionālajām minoritātēm, piemēram, Krimas tatāriem, aizbraukt vai slēpties,” Kremļa rīcību nosoda Psaki.

Jāatzīmē, ka Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs arī uzskata, ka Putins filmā par Krimu ir dokumentējis pats savas darbības.

Kā ziņo vairāki portāli, Ukraina no Eiropas Savienības (ES) tagad sagaida Briseles nekavējošu reakciju par neseno Putina atzīšanos Krimas aneksijā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats