25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Maskavā nošauts Putina kritiķis Boriss Ņemcovs
Maskavā nošauts Putina kritiķis Boriss Ņemcovs
Autors: BNA / 28. februāris 2015, 1:07
Piektdienas vēlā vakarā Maskavā nošauts viens no nesaudzīgākajiem Vladimira Putina kritiķiem, bijušais Krievijas vicepremjers Boriss Ņemcovs, vēsta aģentūra TASS, atsaucoties uz informācijas avotu tiesībsargājošās iestādēs. 

"Nezināms slepkava nogalināja Borisu Ņemcovu ar četriem šāvieniem no pistoles. Šobrīd šajā vietā strādā izmeklētāji. Politiķis pastaigājās pa Lielo Akmens tiltu kopā ar meiteni, piepeši no garāmbraucošas baltas mašīnas izlēca nezināmi vīrieši, raidīja četrus šāvienus viņam mugurā un aizbēga", - aģentūrai TASS pastāstījis informācijas avots policijā.

Televīzijas kanāls REN vēsta, ka slepkavība notikusi apmēram pulksten 23:40 (pēc Maskavas laika).

"Es diemžēl šobrīd tieši sev priekšā redzu Borisa Ņemcova līķi. (..) Es redzu ķermeni un ap to ļoti daudz policistu", - aģentūra TASS citē Ņemcova partijas biedru Iļju Jašinu.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atklājis, ka Putins Ņemcova slepkavības izmeklēšanu pārņēmis savā kontrolē.

Aģentūras „Interfax” ziņu avots apgalvo, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība. Kā izteicies bijušais Krievijas premjers  Mihails Kasjanovs, kuru citē aģentūra TASS, viņam neesot nekādu versiju par notikušo.

Faktu, ka Ņemcovs ir noslepkavots, apstiprinājis arī Krievijas iekšlietu ministrs.

Politiķis nogalināts divas dienas pirms plānotā opozīcijas gājiena Maskavā.

Boriss Ņemcovs bija Krievijas politiķis un opozīcijas līderis, kurš asi kritizēja pašreizējo Kremļa politiku. Politiķis savulaik bijis vicepremjers un savulaik tika uzskatīts par visreālāko kandidātu prezidenta amatam.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats