23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ASV Nacionālās izlūkošanas direktors pavasarī paredz uzbrukumus Mariupolei
ASV Nacionālās izlūkošanas direktors pavasarī paredz uzbrukumus Mariupolei
Autors: BNA.LV / 27. februāris 2015, 12:25
ASV Nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klepers paziņoja, ka Krievija vēlas nostiprināt sauszemes koridori ar Austrumukrainu, tādēļ nākamais uzbrukums varētu notikt stratēģiski svarīgajai ostas pilsētai Mariupolei.


“Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlas veidot apvienību no diviem Austrumukrainas reģioniem, turklāt Mariupolē viņš vēlas ar anektēto Krimu izveidot sauszemes tiltu. Es gan neticu, ka tas notiks nekavējoties, pieļauju, ka Putins nogaidīs līdz pavasarim, lai uzbruktu,” ārvalstu medjiem norādīja Klepers.

Klepers atklāja, ka atbalstītu ASV bruņojuma sūtīšanu Ukrainai, jo tas palīdzētu apkarot separātistus, taču viņš norādīja, ka tas esot viņa personīgais, nevis visas ASV viedoklis.

Izlūkdienesta direktors gan neuzskata, ka Krievija gribētu pārņemt varu pār visu Ukrainu, taču Kremlis vēlas atjaunot dominējošo spēku pār visu PSRS bijušo teritoriju.

ASV Komitejas priekšsēdētājs senators Džons Makeins piekrita Kleperam par uzbrukumu Mariupolei, taču, viņaprāt, uzbrukumi tai ir sākušies jau tagad.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats