23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķijas valdība nepiekrīt ES ziņojumam piemērot Krievijai jaunas sankcijas
Grieķijas valdība nepiekrīt ES ziņojumam piemērot Krievijai jaunas sankcijas
Autors: BNA.LV / 28. janvāris 2015, 12:56
Jaunievēlētā Grieķijas galēji kreisā valdība jau savā pirmajā darbības dienā sākusi rīkoties noraidoši pret Eiropas Savienību (ES)- bloķējot un tādējādi liekot veikt izmaiņas ES ziņojumā par Krieviju, vēsta ārzemju mediji.


Grieķijas amatpersonas apgalvoja, ka ziņojums, kurā tiek paustas nepieļaujamās Krievijas darbības Austrumukrainā, kuras jāsoda ar jaunām sankcijām, nav sastādīts korekti un ir apietas nepieciešamās formalitātes. Ziņojuma veidošanā nav ņemts vērā visu ES dalībvalstu viedoklis, it īpaši- Grieķijas.

Valdības pārstāvji ziņojumā presei norādīja, ka ņemot vērā ES nerēķināšanos ar Grieķiju, valsts ziņojumam piekrišanu nedod. Pirmdien, 26. janvārī, jaunievēlētais premjerministrs Aleksis Ciprs Grieķijas noraidījumu pa telefonu paziņoja arī Federikai Mogerīni, ES augstākajai pārstāvei ārlietās un drošības politikas jautājumos.

Ziņojums tika sagatavots jau 26. janvārī, pirmdien, un tajā tika pausts vienots ES viedoklis par Krievijas atbildību raķešu uzbrukumā Mariupolei, kura laikā gāja bojā 30 civiliedzīvotāji. Lai ziņojumu uzskatītu par spēkā esošu, atbalstu tam jāizsaka 28 ES dalībvalstu līderiem.

Tā kā kopš ziņojuma sagatavošanas pagāja jau 2 dienas, un no Grieķijas netika dota nekāda ziņa, klusēšanu ES pārstāvji uzskatīja par piekrišanu. Līdz šim ES nav nācies saskarties ar kāda ziņojuma atsaukšanu, kuru šoreiz izraisījusi jaunā Grieķijas valdība.

ES pārstāvji gan apliecina, ka ziņojumu tik un tā uzskatīs par spēkā esošu, tikai zem tā būs 27 valstu atbalsts un norāde, ka tam nepiekrīt vienīgi Grieķija, taču neskatoties uz formalitātēm, dokuments ir vairāk simbolisks, nekā tiesisks, tādēļ situācija diez ko nemainīsies.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats