18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Kaļiņingradas apgabalā zivju pārstrādes uzņēmumi cieš no izejvielu trūkuma
Kaļiņingradas apgabalā zivju pārstrādes uzņēmumi cieš no izejvielu trūkuma
Autors: BNA.LV / 22. novembris 2014, 11:52
Krievijas sankcijas un rubļa kursa kritums būtiski ietekmējis Kaļiņingradas apgabalā esošos zivju pārstrādes uzņēmumus, kuriem izejvielu trūkuma dēļ varētu nākties slēgt šprotu un citu zivju konservu ražošanu , vēsta ziņu aģentūra ITAR-TASS.


Ņemot vērā šprotu izejvielu trūkumu, Kaļiņingradas zivju pārstrādes uzņēmumi varētu samazināt vai pilnībā apturēt zivju konservu ražošanu, tā norādījuši vairāku uzņēmumu pārstāvji.

“Konservu ražotāji cieš pamatīgus zaudējumus un pavisam iespējama ir ražošanas slēgšana”, norāda Krievijas Zivsaimniecības un akvakultūru uzņēmumu savienības izpilddirektors Sergejs Gudkovs, piebilstot, ka Krievijas embargo atstājis negatīvu iespaidu uz reņģu cenām visā Eiropā.

Zivju pārstrādes uzņēmumu pārstāvji norāda, ka izejvielu trūkuma dēļ ražošana varētu tikt apturēta jau decembrī. Galvenokārt, uzņēmumi izejvielas iepirkuši no Baltijas valstīm, kas Krievijas noteikto sankciju dēļ vairs nav iespējams. Arī rubļa kritums būtiski ietekmējis ražotāju plānus pacelt zivju konservu cenas, kas varētu kompensēt zaudējumus.

Tikmēr Kaļiņingradas apgabala gubernators pilnībā noliedzis tirgus pārstāvju paziņojumus, norādot, ka plašsaziņas līdzekļos pieejamā informācija ir maldinoša un zivju pārstrādes uzņēmumiem slēgšana nedraud.

Kaļiņingradas zivju pārstrādes uzņēmumi ir galvenie šprotu ražotāji Krievijā. «RosKon» un «Za Rodinu» ir lielākie šīs jomas uzņēmumi apgabalā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats