28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ES jaunieviestās sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā piektdien
ES jaunieviestās sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā piektdien
Autors: BNA.LV / 11. septembris 2014, 17:24
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis beidzot panākušas vienotību jautājumā par sankciju pastiprināšanu pret Krieviju, vēsta diplomāti, norādot, ka jaunās sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā šo piektdien.


Kā vēstīts, ES samitā tika panākta vienošanās par jaunām ekonomiskā sankcijām pret Krieviju, taču to īstenošana tika uz laiku atcelta, sakarā ar Krievijas un Ukrainas miera plānu.

Kā norāda ziņu avots diplomātiskajās aprindās, ES jaunieviestās sankcijas varētu būt arī daļējas, ja no Krievijas puses tiks veikti soļi, lai uzlabotu Ukrainas krīzi un īstenotu pamieru. Gaidāms, ka par to plašāk ziņos Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs.

Jau tagad zināms, ka jaunās sankcijas attieksies uz finanšu tirgiem, ierobežojot to pieeju Krievijas naftas kompānijām, tai skaitā «Rosņeftj», «Transņeftj» un gāzes koncernam «Gazprom». Tāpat tiks noteikti dažādi finansiāliem ierobežojumi, kas, galvenokārt, skars kapitāltirgus jomu un divejāda lietojuma preču ražotājus. Tiks papildināts arī to fizisko un juridisko personu loks, kurām piemēroti dažādi ierobežojumi saistībā ar viņu atbalstu Krievijas darbībām Ukrainā. Zināms, ka sarakstā iekļautas vairākas Krievijas amatpersonas un uzņēmumi, kā arī personas no pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» un Krievijas okupētās Krimas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ES, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats