19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijā būtisku cenu kāpumu piedzīvo gaļas produkti
Krievijā būtisku cenu kāpumu piedzīvo gaļas produkti
Autors: BNA.LV / 9. septembris 2014, 19:06
Krievijas noteiktais embargo ietekmējis ne tikai Eiropas Savienības (ES), Austrālijas, Kanādas, Norvēģijas un ASV valstis, bet arī pašu lielvalsti. Pēdējās nedēļās vērojams nopietns cenu kāpums līdz pat 40%, vēsta laikraksts «Novije izvestija».


Jau iepriekš novērots, ka daudzviet Krievijas veikalos cenas ir būtiski cēlušās un veikalu plaukti palikuši tukšāki. Pašlaik vislielāko cenu kāpumu piedzīvo tieši gaļas produkti – vistas gaļas cena pieaugusi par par 23% , bet cūkgaļas cena pieaugusi par 30 %, savukārt liellopu gaļa sadārdzinājusies par 40 %.

Iedzīvotāji uzsākuši aktīvu protestu, uz ko nekavējoties reaģējis Krievijas Federālais pretmonopolu dienests, kurš sācis gaļas ražotāju pārbaudi.

Pēc dienesta teiktā, noskaidrots, ka ievērojamu cenu kāpumu pēdējās augusta nedēļās piedzīvojuši arī piena produkti, kā arī dārzeņi un augļi.

Kā jau iepriekš ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju. Tirdzniecības embargo sarakstā iekļauti arī piena un zivju produkti, kas veido nozīmīgu daļu no Latvijas eksporta uz Krieviju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats