16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » NATO: Krievija varētu plānot iebrukumu Ukrainā, izmantojot humāno misiju
NATO: Krievija varētu plānot iebrukumu Ukrainā, izmantojot humāno misiju
Autors: BNA.LV / 26. augusts 2014, 17:00
Krievijas “humānās palīdzības” konvojs ir uzmanības novēršanas paņēmiens, lai īstenotu militāru iebrukumu Ukrainā, laikrakstam «Financial Times» norādījis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.


Rasmusens ir pārliecināts, ka Vladimira Putina izsūtītais “humānās palīdzības” konvojs tiek izmantots kā aizsegs, lai īstenotu atklātu militāru operāciju, par ko liecina arī Ukrainas militārais progress.

Rasmusens uzskata, ka reaģējot uz Ukrainas pretošanos, krievi var padoties kārdinājumam palielināt atbalstu separātistiem un izmantot jebkādus līdzekļus, lai to panāktu.

Jau iepriekš Rasmusens paudis viedokli par iespējamo Krievijas iebrukumu, kas pamudinājušas Rietumu valdību noteikt stingru aizliegumu iebrukt Ukrainā, nosakot “humānās palīdzības” konvoja stingru pārbaudi un pavadīšanu. Aizliegums gan nav apturējis Krieviju pirmo “humāno palīdzību” nosūtīt bez Ukrainas valdības akcepta un Sarkanā Krusta pavadība.

Šonedēļ Krievija plāno uz Ukrainu sūtīt vēl vienu “humānās palīdzības” kravu, kas uz Ukrainu virzīsies pa to pašu maršrutu, pa kuru tika izsūtīta pirmā krava.

Tikmēr, pirmdien Krievijas un Ukrainas robežu šķērsoja bruņotas kollonas, kuras raidījušas šāvienus uz ukraiņu karavīriem, kuriem izdevies atvairīt uzbrukumus.

Ņemot vērā uzbrukumus, Ukrainas prezidenta Petro Porošenko padomnieks bijušais iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko aicinājis Krievijas prezidentu izbeigt agresiju pret Ukrainu, ka arī savākt Krievijas sagūstītos karavīrus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anderss Fogs Rasmusens

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats