19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija nejauši publicē patiesos Krimas referenduma rezultātus
Krievija nejauši publicē patiesos Krimas referenduma rezultātus
Autors: Apollo.lv / 6. maijs 2014, 13:32
Krievijas prezidenta pilsoniskās sabiedrības un cilvēktiesību padomes mājaslapā nejauši publicējies padomes ziņojums, kas atklāj patiesos Krimas referenduma rezultātus, ziņo žurnāls «The Forbes».


Saskaņā ar publicēto informāciju, par Krimas reģiona pievienošanu Krievijai balsojuši tikai 15% no pussalas balstiesīgajiem iedzīvotājiem. Referendumā kopumā piedalījušies aptuveni 30% Krimas iedzīvotāju, no kuriem tikai puse balsojusi par pievienošanos, raksta Apollo.lv.

Oficiālajos referenduma rezultātos, kurus rietumvalstu valdības neatzīst, tika ziņots, ka balsošanā piedalījušies 83% Krimas iedzīvotāju, no kuriem 97% savu balsi atdevuši par Krimas pievienošanu Krievijai. Referendumā nebija ļauts piedalīties starptautiskajiem vēlēšanu novērotājiem.

Žurnāls paredz, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins līdzīgu shēmu varētu izmantot arī tā dēvētās Doņeckas republikas atšķelšanai no Ukrainas. «Viņš izmantos tos pašus vecos trikus, un manipulēs referendumu tā , lai rezultāti izskatītos ļoti pārliecinoši. Daži starptautiskie vēlēšanu novērotāji gan iebildīs, taču iespaidīgie rezultāti ļaus viņam pārliecināt savus cilvēkus, viņam simpatizējošos politiķus un pat Rietumu presi, ka Austrumukrainas iedzīvotāji patiešām vēlas atdalīties no Ukrainas.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, The Forbes

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats