20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lavrovs: pretterorisma operācija Ukrainā var izjaukt ES, ASV un Ukrainas sarunas
Lavrovs: pretterorisma operācija Ukrainā var izjaukt ES, ASV un Ukrainas sarunas
Autors: NRA.lv / 15. aprīlis 2014, 17:35
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs 15. aprīlī žurnālistiem paziņojis, ka Ukrainas austrumu apgabalos uzsāktā pretterorisma operācija, kuras mērķis ir apturēt separātistu un Krievijas provokatoru darbību, var izjaukt 17. aprīlī Ženevā iecerētās Eiropas Savienības, ASV, Krievijas un Ukrainas sarunas par Ukrainas krīzes noregulējumu, vēsta raidsabiedrība BBC.


Viņš arī aicināja neticēt pagalvojumiem, ka Krievija vēlas izjaukt Ženēvā paredzēto tikšanos un sarunas par situāciju Ukrainā.

"Neticiet, tā nav taisnība," uzsvēris ministrs.

Lavrovs veltījis asu kritiku idejai aicināt ANO miera spēkus uz Ukrainu.

Viņš kārtējo reizi atgādināja par nepieciešamību Ukrainā reformēt konstitūciju, raksta NRA.lv.

Tikmer Doņeckas apgabalā joprojām vairākas padzīvotās vietas ir separātistu rokās. Slavjanskā situācija aizvien ir saspringta, pilsētas vadība situāciju nekontrolē, separātisti iebiedē vietējos iedzīvotājus. Pilsētā jau sākusies pretterorisma operācija, taču līdz otrdienas pēcpusdienai tā nav devusi rezultātus. Arī Gorlovkā administrācijas ēkas joprojām ir separātistu rokās.

Jau ziņots, ka Austrumukrainā, Doņeckas apgabalā sākusies pretterorisma operācija, rīkojumu par tās sākšanu Ukrainas prezidents Aleksandrs Turčinovs parakstīja pirmdien. Vienlaicīgi ANO aicināta šajā operācijā iesaistīt arī savus miera uzturētājus. Tikmēr Krievija noliedz jebkādu saistību ar situācijas destabilizēšanu Ukrainā, tajā pašā laikā solot arī turpmāk aizstāvēt krievvalodīgo intereses gan Ukrainā, gan citās valstīs. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Sergejs Lavrovs, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats