19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Putinam varētu būt formula, kā turēt tautu bailēs; karš Ukrainā viņu pazudinās
Putinam varētu būt formula, kā turēt tautu bailēs; karš Ukrainā viņu pazudinās
Autors: Apollo.lv / 14. aprīlis 2014, 12:36
Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns pauž pārliecību, ka Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu Rietumi ar sankcijām iebiedēt nevarēs, turklāt kaimiņvalsts ilgāku laiku spētu dzīvot pilnīgā izolācijā. Tomēr viņš norāda – izsīkstot miljardu krājumiem, situācija pašā Krievijā var mainīties.


Jurkāns intervijā «Latvijas Avīzei» neslēpj, ka Krievijas varas propaganda strādā iespaidīgi, uzturot noskaņojumu, ka Rietumos krievus neieredz.

«Zinātāji spriež, ka Putins tam [iebrukumam kaimiņvalstī] gatavojies, jo pēc Gruzijas [kara] armija ir modernizēta un karavīri daudz labāk apmācīti. Krievija ir paziņojusi, ka veido nacionālo gvardi, bezmaz vai prezidenta personisku armiju. Droši vien iemesls ir bailes no Maidana Maskavā. Tas var sākties, kad izsīks miljardu krājumi, kad cilvēkiem jostas būs jāsavelk stingri ciešāk. Man gan liekas, ka Putinam ir zināma formula, kā izdzīvot arī krīzes gadījumā, kā turēt tautu bailēs un paklausībā,» teic Jurkāns.

Jurkāns arī norāda, ka, viņaprāt, Putins, iebrūkot dziļi Ukrainā, diez vai tiktu galā ar situāciju, raksta Apollo.lv.

«Ja Krievija iestrēgst Ukrainā, tas būs kā kauls kaklā, kas Putinu pazudinās. [..] Ieejot dziļi Ukrainā, Putins diez vai tiktu galā ar izveidojušos situāciju. Pirmkārt tāpēc, ka konflikts noritētu brālīgu tautu starpā, kas nebūtu pieņemami daudziem Krievijā, un par to vainotu Putinu,» norāda viņš.

Runājot par Krievijas propagandu, ekspolitiķis atzīmē, ka zombēšana ir tik spēcīga, ka valsts kultūras un zinātnes zieds, cilvēki ar vārdu, sēžot Kremļa zālē, līderi sveic ar ovācijām. «Kā vecajos boļševiku laikos!»




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Jurkāns, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats