20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijai atņem balsstiesības EPPA
Krievijai atņem balsstiesības EPPA
Autors: Apollo.lv / 10. aprīlis 2014, 16:55
Ceturtdien Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) sesijā pieņemts lēmums atņemt balsstiesības Krievijai EPPA.


Kā informē EPPA Latvijas delegāta Andra Bērziņa skaidrotais, šis lēmums, pamatojoties uz Krievijas aneksiju Krimā, bija likumsakarīgs un gaidāms. Latvijas delegācijas pārstāvis, Saeimas deputāts Andris Bērziņš norāda, ka lēmums varēja būt bargāks, taču pēc neformālām konsultācijām to mīkstināja atsevišķu valstu ekonomiskās intereses, raksta Apollo.lv.

«Skaidrs, ka lēmums par sankcijām pret Krieviju bija jāpieņem, un līdz šim dienaskārtībā bija tikai viens jautājums – cik stingrs šis lēmums būs, jo vienlaikus ir nepieciešams saglabāt arī dialoga iespējas ar Krieviju. Mani nepatīkami pārsteidza atsevišķu valstu dubultie vai pat trīskāršie standarti attieksmē pret lielajām valstīm – ja gandrīz pirms 12 gadiem, kad sāku darboties Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, lēmumu pamatā par 70% bija politika un tikai 30% bija ekonomiski apsvērumi, tad tagad politikai ir atlikuši tikai 30%, bet par 70% lēmumus ietekmē ekonomiskās intereses,» norāda Bērziņš.

Viņš uzsver, ka EPPA atšķirīgā jeb saudzīgāka attieksme pret lielajām valstīm ir slikts signāls, jo līdz ar to nākotnē būs ārkārtīgi grūti runāt par cilvēktiesībām kopumā.

Asas diskusijas par lēmumu atņemt tikai balsstiesības vai arī pilnvaras notika politiskajās grupās, un salīdzinoši saudzīgais lēmums tiek skaidrots ar dialoga nepieciešamību, norāda Bērziņš.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, EPPA, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats