24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Noteiks sankcijas pret Krievijas amatpersonām
Noteiks sankcijas pret Krievijas amatpersonām
Autors: BNA.LV / 17. marts 2014, 15:28
Pirmdien Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri lems par Krievijas amatpersonu aktīvu iesaldēšanu, kā arī iespēju viņiem piemērot ieceļošanas ierobežojumus.


Nedēļas nogalē ES diplomāti izveidoja sarakstu, kurā iekļautas amatpersonas, kurām varētu tikt piemērotas sankcijas. ES vērsīsies arī pret tām Ukrainas amatpersonām, kas atbalsta Krievijas veikto Krimas aneksiju.

Tiek lēsts, ka šajā sarakstā būs tās militārās amatpersonas, kuras pavēlēja Ukrainas armijai pamest savas kazarmas Krimā, kā arī citi, kuri ir atbalstījuši Krimas atdalīšanos no Ukrainas.

Pagājušajā nedēļā ES apturēja sarunas ar Krieviju par dažādiem ekonomiskiem jautājumiem, ieskaitot bezvīzu režīma noteikšanu starp Krieviju un Eiropas Savienību.

Tuvākās nedēļas laikā varētu arī noslēgties gatavošanās ES un Ukrainas asociācijas līguma parakstīšanai. Kā ziņots iepriekš, Viktora Janukoviča lēmums neparakstīt šo līgumu 2013. gada novembrī aizsāka sacelšanos Kijevā. Sadursmēs Kijevā nogalināti vismaz 100 cilvēki, un konflikts ir skāris visu valsti.

Tiek ziņots, ka ekonomiskās sankcijas ietekmēs gan ES, gan Krieviju. Krievija Eiropas Savienībai ir trešais lielākās tirdzniecības partneris, savukārt Krievijai Eiropas Savienība ir lielākais importa partneris – 2012. gadā Krievija no ES iegādājās preces 123 miljardu eiro vērtībā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: amatpersonas, Eiropas Savienība, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats