20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krimas parlamenta pārstāvji iesniegs pievienošanās lūgumu Maskavā
Krimas parlamenta pārstāvji iesniegs pievienošanās lūgumu Maskavā
Autors: BNA.LV / 17. marts 2014, 12:45
Saskaitot svētdien, 16. martā Krimas pussalā notikušā referenduma rezultātus, tiek ziņots, ka 95,7% vēlētāju nobalsojuši par pievienošanos Krievijas Federācijai. Šāds vēlēšanu rezultāts ir provizorisks.


Krimas Augstākā padome pirmdienas rīta sēdē gatavojas pieņemt lēmumu par vēršanos pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina, lai lūgtu Krimas pievienošanu Krievijas Federācijai. Kā ziņots iepriekš, kopš 28. februāra Krievijas armija ir faktiski okupējusi Krimas pussalu.

Pirmdienas pēcpusdienā Krimas parlamenta pārstāvji dosies uz Maskavu, lai apspriestu Krimas pievienošanu Krievijai. Krimas ministru prezidents Sergejs Aksjonovs izteicies, ka Krima vēlas iestāties Krievijas sastāvā pēc iespējas ātrāk un ievērojot visas nepieciešamās juridiskās procedūras.

Apkopojot vēlēšanu rezultātus, vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Mihails Mališevs paziņojis, ka 3,2% balsojošo ir atbalstījuši Krimas palikšanu Ukrainas sastāvā, kā arī 1,1% biļetenu ir atzīti par nederīgiem.

Komisija arī ziņo, ka Krimā kopumā vēlētāju aktivitāte sasniegusi 82,7%.

Savukārt Ukrainas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Čerņenko paziņojis, ka vēlēšanu aktivitātes rādītāji ir viltoti. Pēc dažādu vēlēšanas iecirkņu apmeklēšanas Čerņenko informēja, ka iecirkņos tika veidoti papildus saraksti, kuros tika ierakstīti visi, kas vēlējās balsot, ieskaitot Krievijas pilsoņus. Tāpat cilvēkiem tika ļauts balsot vairākos iecirkņos.

Krimā notikušo referendumu par nelikumīgu atzinušas lielākā daļa pasaules valstu, ieskaitot ASV, Kanādu, Lielbritāniju, Franciju, Itāliju, Turciju un Baltijas valstis. Savukārt to par leģitīmu ir atzinušas tādas valstis kā Ziemeļkoreja, Sīrija un Venecuēla. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, Krima, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats