19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Pēc nemieriem Doņeckā Krievijas IeM paziņo, ka ir tiesīga aizstāvēt tautiešus Ukrainā
Pēc nemieriem Doņeckā Krievijas IeM paziņo, ka ir tiesīga aizstāvēt tautiešus Ukrainā
Autors: Apollo.lv / 14. marts 2014, 14:42
Krievija ir atbildīga par saviem tautiešiem un līdzpilsoņiem Ukrainā un ir tiesīga viņus aizstāvēt, komentējot Doņeckā notikušo uzbrukumu demonstrantiem, vēstīts Krievijas Iekšlietu ministrijas (IeM) paziņojumā.


Kā teikts piektdien publicētajā oficiālajā ziņojumā, «2014.gada 13.martā Doņeckā notika traģiski notikumi un asinsizliešana».

«Mierīgajiem demonstrantiem, kuri bija izgājuši pilsētas ielās, lai izteiktu savu attieksmi pret destruktīvi noskaņotajiem cilvēkiem, kuri sevi dēvē par Ukrainas varas atbalstītājiem, uzbruka radikāli grupējumi, bruņojušies ar traumatiskajiem ieročiem un nūjām. Sadursmē ir daudzi ievainotie, kā arī daži bojāgājušie,» teikts ministrijas ziņojumā.

Kā ziņots, ceturtdien vakarā Doņeckā, Ukrainas austrumos, sadursmēs, kas izraisījās, kad prokrieviski noskaņots pūlis uzbrucis Ukrainas vienotības atbalstītāju mītiņa dalībniekiem, dzīvību zaudējuši vismaz trīs cilvēki, bet pussimts guvis ievainojumus, raksta Apollo.lv.

Mītiņš «Par vienotu Ukrainu» notika milicijas un iekšējā karaspēka karavīru ielenkumā. tajā piedalījās aptuveni tūkstotis cilvēku.

Prokrieviski noskaņotie aktīvisti, kas atradās aiz milicijas kordona un kuru skaits arī sasniedza aptuveni tūkstoti, sāka savus ideoloģiskos pretiniekus apmētāt ar petardēm, olām un dūmu svecēm, bet tad pārrāva likumsargu kordonu un sāka demonstrantus sist.

Milicija mēģināja aizvest proukrainiskā mītiņa dalībniekus savā autobusā, bet prokrieviskie aktīvisti izdauzīja autobusam logus un iemeta salonā petardes.

Sākotnēji milicija aizturēja vairākus prokrieviski noskaņotos rīkļurāvējus, taču, piekāpjoties pārējo agresīvi noskaņoto Maskavas atbalstītāju spiedienam, aizturētos atbrīvoja.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Doņecka, Krievija, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats