28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Saeima stingri nosoda vardarbību Ukrainā
Saeima stingri nosoda vardarbību Ukrainā
Autors: Apollo.lv / 23. janvāris 2014, 17:33
Saistībā ar situāciju Ukrainā Saeima aicina konfliktā iesaistītās puses izbeigt vardarbību, izvairīties no provocējošas rīcības un miermīlīgā ceļā risināt politisko krīzi, panākot visām pusēm pieņemamu situācijas atrisinājumu, teikts ceturtdien Saeimas pieņemtajā lēmumā «Par situāciju Ukrainā».


Kā ziņo LETA, par nosodījuma izteikšanu nobalsoja 85 deputāti, nevienam nebalsojot «pret». Nosodījums izteikts, pieņemot Saeimas Ārlietu komisijas sagatavoto paziņojumu.

Apollo.lv informē Saeimas Preses dienests, Latvijas parlaments aicina Ukrainas politisko varu rīkoties atbildīgi, izvairīties no konfliktu padziļinošu pasākumu veikšanas un pārskatīt pieņemtos pulcēšanās tiesības un vārda brīvību ierobežojošos likumus. Tāpat Saeima aicina Ukrainas tiesībaizsardzības institūcijas veikt rūpīgu izmeklēšanu un saukt pie atbildības cilvēkus, kuri ir atbildīgi par vairāku protesta akcijas dalībnieku nogalināšanu un uzbrukumiem žurnālistiem.

Saeimas lēmumā arī teikts, ka Latvijas parlaments seko līdzi notikumu attīstībai Ukrainā un stingri nosoda konfliktā iesaistīto pušu vardarbīgo rīcību, kas noved pie situācijas saasināšanās un asinsizliešanas.

Vienlaikus Saeima uzsver, ka pārmērīga fiziska spēka lietošana ir novedusi pie vardarbības eskalācijas Kijevā, kuras rezultāts ir ne tikai lielais ievainoto cilvēku skaits, bet arī bojāgājušie, un pauž nožēlu par konfliktā iesaistīto pušu nespēju risināt konfliktu sarunu ceļā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Par situāciju Ukrainā, Saeima, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats