25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lielbritānija piegādājusi Sīrijai nāvējošās gāzes izejvielas
Lielbritānija piegādājusi Sīrijai nāvējošās gāzes izejvielas
Autors: NRA.lv / 2. septembris 2013, 13:19
Pēc ilgstošām pārbaudēm ANO drošības dienestiem izdevies noskaidrot, ka nāvējošo, nervus paralizējošo indi zarīnu Sīrija ieguvusi, pateicoties Lielbritānijas valdībai, kas akceptējusi bīstamo vielu piegādi pilsoņkarakara nomocītajai valstij, raksta Sunday Mail.


Eksporta licence par bīstamo ķimikāliju piegādāšanu tika noslēgta teju desmit mēnešus pēc tam, kad Sīrijā sākās pilsoņkarš. Eksperti uzsver, ka par notikušo tiks pieprasīts paskaidrojums no Britu premjerministra Deivida Kamerona, kurš zinājis par ķīmisko vielu eksportu, kā arī pirms pāris dienām skarbi kritizējis ASV prezidenta Baraka Obamas centienus iesaistīties Sīrijas konfliktā, uzsverot, ka briti neatbalsta šādu lēmumu un neiejauksies.

Taču, papētot Sīrijas sniegto pieprasījumus pēc ķimikālijām, noskaidrojies, ka sākotnēji tās it kā paredzētas logu rāmju veidošanai: "Ķimikālijas, kas tika piegādātas Sīrijai, var tikt izmatotas rūpniecībā, piemēram, mēbeļu ražošanā, taču šīs pašas sastāvdaļas tiek lietotas, lai iegūtu nervu paralizējošo indi zarīnu, kura tika pielietota 21. augustā, kad dzīvību kopumā zaudēja 1500 cilvēki, tostarp 426 bērni," stāsta eksperti.

Pēc 21. augusta notikumiem, kad Damaskas pievārtē karaspēka uzbrukumā tika pielietoti ķīmiskie ieroči,  no ASV puses aizvien biežāk dzirdami draud uzsākt militāru uzbrukumu Sīrijai, taču Sīrijas valdība apsūdzību par ķīmisko ieroču izmatošanu noraida. 



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baraks Obama, Deivids Kamerons, ķīmiskie ieroči, Lielbritānija, nemieri Sīrijā, Sīrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats