28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Spānija oficiāli lūdz aizdevumu banku rekapitalizēšanai
Spānija oficiāli lūdz aizdevumu banku rekapitalizēšanai
Autors: IR.lv / 25. jūnijs 2012, 16:08
Spānija pirmdien oficiāli lūgusi eirozonai aizdevumu valsts banku rekapitalizēšanai, teiks vēstulē, ko Spānija nosūtījusi eirozonas partneriem. Oficiāla summa vēstulē minēta netiek, ziņo LETA.


Spānija ceturtdien paziņoja, ka banku sistēmas rekapitalizēšanai tai nepieciešami līdz pat 62 miljardiem eiro (44 miljardiem latu), kas gan ir krietni mazāk, nekā piekritusi aizdot eirozona, raksta IR.lv.

Eirozonas finanšu ministri 9.jūnijā nolēma piešķirt aizdevumu līdz pat 100 miljardiem eiro (70,3 miljardiem latu) Spānijas valdībai, lai tā palīdzētu valstī strādājošajām bankām, kuru darbību negatīvi ietekmē tā dēvētie sliktie kredīti pēc nekustamo īpašumu burbuļa pārsprāgšanas.

Spānijas ekonomikas ministrs Luiss de Guindoss Eirogrupas prezidentam Žanam Klodam Junkeram nosūtītajā vēstulē norāda, ka Spānijas valdība "ļoti labvēlīgi" uzņēmusi eirozonas partneru izteikto aizdevuma piedāvājumu.

De Guindoss pauž viedokli, ka palīdzība bankām varētu tikt sniegta ar Spānijas Banku restrukturizācijas fonda starpniecību.

Ministrs arī norāda, ka Spānijas mērķis ir noslēgt saprašanās memorandu ar eirozonu šajā jautājumā līdz 9.jūlijā paredzētai Eirogrupas sanāksmei, kurā tas varētu tikt apspriests.

Sarunas Spānijai un eirozonai vajadzētu sākt, balstoties uz diviem neatkarīgiem Spānijas banku auditiem, ko veica auditorkompānijas "Roland Berger" un "Oliver Wyman", kā arī uz Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) Spānijas banku sistēmas novērtējumu.

"Roland Berger" un "Oliver Wyman" auditi tika veikti, balstoties uz diviem scenārijiem. Pirmais scenārijs paredz, ka Spānijas bankām papildus kapitālā būs nepieciešami 51 līdz 62 miljardi eiro. Savukārt saskaņā ar otro scenāriju Spānijas banku rekapitalizēšanai vajadzēs 16 līdz 26 miljardus eiro.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizdevums, bankas, eiro, Spānija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats