28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Igauņu sajūsmas pilnā eiroeiforija noplakusi
Igauņu sajūsmas pilnā eiroeiforija noplakusi
Autors: Apollo.lv / 25. jūnijs 2012, 10:33
Uzklausot igauņu viedokļus par to, kā mainījusies viņu dzīve kopš eiro ieviešanas, laikraksts «Diena» ziemeļu kaimiņvalstī pārliecinājās – igauņu sajūsmas pilnā eiroeiforija noplakusi.


Kā vēsta «Diena», ekonomiskā krīze Grieķijā radījusi bažas, vai nenāksies dzīvot pieticīgāk, lai sniegtu palīdzību Dienvideiropai, raksta Apollo.lv.

Lai gan eiro Igaunijā ir vairāk nekā gadu un kronas vairs netiek pieņemtas, cilvēki joprojām vaicā, cik prece vai pakalpojums izmaksā kronās.

«Vidējās un vecākās paaudzes cilvēki bieži jautā, cik būtu jāmaksā kronās, nevar pierast pie eiro,» skaidrojusi Tartu zinātnes centra AHHAA biļešu pārdevēja.

Dzīvojot 18 mēnešu kopā ar eiro, Igaunijas iedzīvotāji secinājuši, ka tagad tērē vairāk naudas.

«Tā kā bijām pieraduši pie 100 un 500 kronu banknotēm, pēc eiro ieviešanas daudziem mānīgi šķita, ka pēkšņi viss kļuvis lēts! Par pārtiku nedēļai vairs nebija jāmaksā 500 kronu, bet tikai aptuveni 32 eiro. Daudzi cilvēki pirmajos mēnešos pēc eiro ieviešanas neprata saplānot savu budžetu un vienā nedēļā iztērēja mēneša ienākumus,» laikrakstam stāstījusi izglītojošā zinātnes centra AHHAA projektu vadītāja Irina.

Līdz ar eiro ieviešanu ievērojami dārgāka kļuvusi pārtika, īpaši olas un piena produkti, dažu produktu cena pieaugusi pat par 40%, izklāsta AHHAA pārdevēja Olga un piebilst, ka apģērbiem un apaviem cenas gan palikušas agrākajā līmenī.

Vecākajai paaudzei gan eiro ieviešana dzīvi padarījusi sarežģītāku, tāpat vērojama nostaļģija pēc kronas, savukārt vienkāršāki kļuvuši biznesa, studiju un atpūtas ceļojumi. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eiro, Eiro ieviešana, Igaunija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats