19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas dūmi pacēlušies līdz stratosfērai. Traucēta lidostu darbība
Krievijas dūmi pacēlušies līdz stratosfērai. Traucēta lidostu darbība
Autors: www.apollo.lv / 6. augusts 2010, 13:13
Krievijas meža ugunsgrēku dūmu mutuļi pacēlušies pat līdz stratosfērai - otrajam atmosfēras slānim no Zemes virsmas. Tas atrodas aptuveni 11 līdz 50 kilometrus virs planētas.

Šādus secinājumus izdarījuši zinātnieki, kas saņēmuši Krievijas satelīta uzņēmumus no NASA pavadoņa «Terra», vēstī Krievijas plašsaziņas līdzekļi, raksta Apollo.lv

Zinātnieki norāda, ka ugunsgrēku dūmi tādā augstumā spēj pārvietoties krietni tālāk par meža ugunsgrēku skartajām vietām un veicināt gaisa piesārņojumu plašā reģionā.

Tāpat pētnieki uzsver, ka Krievijā liesmas plosās ar tādu spēku, ka rodas tādi dūmu mākoņi, kādi parasti novērojami pēc vulkānu izvirdumiem vai kodolizmēģinājumiem. Šādus mākoņus dēvē par pirokumulatīviem, vēstī «Physorg.com».

Smogs, kas Krieviju no jauna pārņēmis piektdienas rītā ietekmējis ne vien situāciju uz valsts autoceļiem, bet nu jau sācis traucēt arī vismaz trīs lidostu darbu.

Cilvēki Maskavas ielās pamatīgi klepo, daudzi ir uzvilkuši respiratorus, taču tie praktiski nepalīdz. No kodīgajiem dūmiem cilvēkiem asaro acis un kļūst nelabi.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats