18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » Būtiski pieaugot iepirktās siltumenerģijas izmaksām, AS RĪGAS SILTUMS spiesta paaugstināt siltumenerģijas tarifu
Būtiski pieaugot iepirktās siltumenerģijas izmaksām, AS RĪGAS SILTUMS spiesta paaugstināt siltumenerģijas tarifu
Autors: Publicitātes materiāls / 2. novembris 2020, 11:16
Saistībā ar negaidīto AS “Latvenergo” paziņojumu par būtisku pirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugumu par 26% jau novembrī AS “RĪGAS SILTUMS” spiesta pārskatīt siltumenerģijas tarifu un iesniegt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) izskatīšanai par 11% paaugstinātu siltumenerģijas tarifa projektu.

AS “RĪGAS SILTUMS” valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis: “Siltumenerģijas tarifā vairāk nekā 71% sastāda iepirktās siltumenerģijas un kurināmā izmaksas, kur galvenais pirktās enerģijas piegādātājs ir AS Latvenergo.

Jāsaka, ka no AS Latvenergo pirktās siltumenerģijas cenas pieaugums par 26% ir negaidīts. Mēs ceram, ka šis kāpums ir īslaicīgs, tādēļ veicām maksimālus taupības pasākumus, akumulējot daļu izmaksu, tādējādi siltumenerģijas tarifs pieaugs tikai par 11% jeb 4,33 eiro par vienu megavatstundu.

Plānotais siltumenerģijas tarifs būs 44,10 eiro bez PVN par vienu megavatstundu un tas varētu stāties spēkā 3.decembrī.

Ja AS Latvenergo nākamajos mēnešos nesamazinās pirktās enerģijas izmaksas, būsim spiesti vēlāk atkārtoti pārskatīt siltumenerģijas tarifu.

Lai izprastu neplānotā iepirktās siltumenerģijas cenas pieauguma iemeslus, AS “RĪGAS SILTUMS” ir vērsusies arī AS Latvenergo un SPRK.”

Arī AS “RĪGAS SILTUMS” ražo siltumenerģiju gan no dabasgāzes, gan atjaunojamiem energoresursiem un kurināmais tiek iepirkts atklātu konkursu ceļā, tāpēc vēl jo vairāk nav izprotams šāds iepirktās siltumenerģijas cenu kāpums.

AS “RĪGAS SILTUMS” kā sociāli atbildīgs uzņēmums veica virkni pasākumu, lai šajā sarežģītajā laikā apkures sezonu uzsāktu ar zemāko siltumenerģijas tarifu pēdējo četru gadu laikā -  39,77 eiro bez PVN par vienu megavatstundu. Šobrīd tas ir viens no mazākajiem siltumenerģijas tarifiem Latvijā. Zemais siltumenerģijas tarifs ļāva klientiem Covid-19 laikā stabilāk norēķināties par sniegtajiem siltumapgādes pakalpojumiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats