16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Makroekonomika » FM valsts budžeta tēriņu revidēšanā cer atrast vairāk naudas nekā pērn
FM valsts budžeta tēriņu revidēšanā cer atrast vairāk naudas nekā pērn
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 9. augusts 2019, 12:42
Pārskatot ministriju budžeta izdevumus, Finanšu ministrija (FM) šogad cer atrast ievērojami vairāk resursu nekā valsts tēriņu revidēšanā pērn, piektdien intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” sacīja FM parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs (KPV LV).



Kā zināms, koalīcijas politiķi jau ķērušies pie nākamā gada budžeta izveides un pēta iespējamās nodokļu izmaiņas tajā.

“Pagājušā gadā izdevumu pārskatīšanas rezultātā tas, ko sauc par fiskālo telpu, jeb tas naudas apjoms, ko var izmantot jaunām iniciatīvām, jauniem darbiem, bija apmēram 50 eiro. Šogad mēs domājam un ceram, ka tas tiks vairākkārt pārsniegts,” norādīja Zakatistovs.

Viņš norādīja, ka valsts budžeta tēriņu vērtēšanā tiek skatīts arī veselības aprūpes budžets, tostarp stacionārās aprūpes pakalpojumiem slimnīcā. “Pašlaik redzams, ka iedzīvotāji no reģioniem daudz brauc ārstēties uz slimnīcām Rīgā, kur ārsti ir pārslogoti, bet mediķiem reģionos attiecīgi ir mazāk darba,” norādīja politiķis.

Pēc viņa sacītā, 20. augustā būs zināma galīgā summa, cik daudz budžetā būs iespējams atrast, pārskatot līdzšinējos tēriņus

Par konkrētiem pasākumiem publiski gan vēl nerunā, taču attiecībā uz divām nozarēm plānots vērtēt samazinātas PVN likmes piemērošanu. Neoficiāla informācija liecina, ka runa ir par restorāniem un grāmatām. Tāpat tiek runāts par labvēlīgākiem nosacījumiem mazajiem zemniekiem nekustamā īpašuma nodokļa samaksā. “KPV LV” vēlas arī papildu līdzekļus atvēlēt mazāko pensiju indeksācijai.

FM parlamentārais sekretārs atzīmēja, ka valsts budžetā ir deviņi miljardi eiro un valsts politikai būtu jābūt tādai, lai šī nauda tiktu saprātīgi izmantota.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats