28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Kučinskis: Mediķu algu pieaugums 2019. gadā ir jaunās valdības atbildība
Kučinskis: Mediķu algu pieaugums 2019. gadā ir jaunās valdības atbildība
Autors: Ekonomika.lv / 31. oktobris 2018, 12:57
Mediķu algu pieaugums 2019. gadā ir jaunās valdības atbildība, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).


Kučinskis skaidroja, ka trīs gadu budžetā ietverta norāde uz to, ka mediķu algu palielinājums ir nākamā gada budžeta jautājums. “Mediku algu palielināšana ir mūsu valdības prioritāte, bet es nevaru pateikt, ko darīs jaunā valdība. Ņemot vērā, ka ir tik daudz solījumu, tad jāskatās, kas būs,” sacīja Kučinskis, norādot, ka veselības reformas likums ir pieņemts un ir sperti vajadzīgie soli.

“Šie 4% algu pieaugumā ir iezīmēti 2020. gadā, kas nozīmē, ka pieņemot nākamā gada budžetu, 2019. gadā ir jāmeklē nauda algu pieaugumam un 2020. gadā vēl ir jāmeklē, bet to nevar izdarīt, ja nav budžets,” skaidroja premjers, noraidot Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Valda Kera pārmetumus, ka Kučinska valdība nav ieplānojusi finansējumu ne darba samaksas paaugstināšanai, nedz samaksai par virsstundām nozares darbiniekiem 2019. gadā.

Pēc viņa sacītā, tas, ka nav saplānota mediķu algām bija zināms, tā kā, pēc viņa sacītā, nav “jābrīnās par to, bet jāatceras, ka tad, kad budžets iet uz parlamentu, ka vienlaicīgi ir reforma un algu pieaugums”.

“Neviens, kas gāja uz vēlēšanām, neviens nenoliedza, ka veselība un izglītība ir prioritāte. Kā to izdarīt – tas ir jaunās valdības jautājums,” sacīja Kučinskis.

Jau vēstīts, ka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes arodbiedrība paudusi sašutumu par to, ka 2019. gada budžeta projektā nav paredzēts finansējums darba samaksas paaugstināšanai veselības aprūpes nozarē.

Kā ziņots, lai reformētu veselības aprūpes sistēmu, veikti būtiski pasākumi. Šai jomai, apstiprinot 2018. gada valsts budžetu, piešķirts rekordliels finansējuma palielinājums, panākot, ka tās kopējais finansējuma apjoms pārsniedz vienu miljardu eiro.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats