19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Nekustamo īpašumu eksperte: Īres cenas dzīvokļiem nekritīsies
Nekustamo īpašumu eksperte: Īres cenas dzīvokļiem nekritīsies
Autors: Līga Kohtanena, intervijai LR / 16. augusts 2018, 11:49
“Tuvākajā laikā nav paredzama dzīvokļu cenu burbuļa plīšana, tāpat arī īres cenas dzīvokļiem nekritīsies,” intervijā Latvijas Radio atklāja “Baltic Sotheby’s International Realty” pārdošanas direktore Līga Kohtanena.


Viņa skaidroja, ka būvniecības cenas nav mazinājušās un jaunie projekti tik strauji neienāk mūsu tirgū, tādēļ cenas nekrītas. “Protams, ir segmenti, kur cenas svārstās. Piemēram, Jūrmalā, kur sacelti daudzi jaunie projekti,” teica Kohtanena.

“Ja runājam par jaunajiem projektiem, tad neredzu iemeslu, kāpēc lai šis kritums būtu. Izņemot, ja projekts ir ar vāju infrastruktūru, kur nav ērtas satiksmes, skolas un bērnudārza. Šajās vietās varētu būt cenu korekcijas, jo pieprasījums būs mazāks un piedāvājums – lielāks,” skaidro Kohtanena. Dzīvokļiem sērijveida mājās cenas pat esot kāpušas.

Pēc viņas uzskatiem ilgtermiņā izdevīgāk ir pirkt dzīvokli jaunajā projektā. Pieprasītākie rajoni Rīgā ir Centrs, Imanta, Šampēteris, Purvciems, Teika un Skanste. Pieprasīts esot arī Mežaparks, kur gan ir augstākas klases projekti.

Šobrīd īres cenas ir kāpušas, jo augustā dzīvokļus meklē arī studenti.

“Šī gada pirmie mēneši parāda, ka īres tirgus ir ļoti aktīvs. Jaunas ģimenes un studenti aktīvi īrē ekonomiskākus dzīvokļus, savukārt eksperti un mācībspēki no ārzemēm – pat ļoti dārgus dzīvokļus,” skaidro eksperte. “Cena neapstāsies. Ja runājam par Rīgas centru, noteikti nē.” Tāpat dzīvokļa īre saglabāsies esošajā līmenī rajonos, kur izvietotas skolas, augstskolas un universitātes.

Tāda pati situācija būs Pārdaugavā, Āgenskalnā, jo cilvēkiem patīk parki. “Jugla, Pļavnieku tālais gals – tur cipars varētu koriģēties. Bet principā brīvu vienību ir ļoti maz,” piebilda Kohtanena.

Īres tirgū pieprasītas arī privātmājas Ādažos, Mārupē, Jaunmārupē, Babītē, kā arī Jūrmalā, kur gan ir augstākas cenas nekā Pierīgā. Tajā pašā laikā piedāvājums ir ļoti vājš, skaidroja Kohtanena.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats