28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » ES apstiprinās ievedmuitas tarifus vairākām ASV precēm
ES apstiprinās ievedmuitas tarifus vairākām ASV precēm
Autors: BNA / 15. jūnijs 2018, 16:33
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis noteikušas ievedmuitu vairākām no ASV importējamo preču grupām. Lēmums pieņemts, reaģējot uz ASV prezidenta Donalda Trampa parakstīto rīkojumu par muitas tarifu piemērošanu alumīnijam un tēraudam.

Kā liecina neoficiāla informācija, ar nodokļiem tiks aplikti no ASV importētie motocikli, viskijs, džinsu bikses un vairāki citi ražojumi. Katru gadu blokā tiek ievestas šīs preces 2,8 miljardu eiro vērtībā.

Jau iepriekš Francijas prezidents Emanuels Makrons brīdinājis, ka ES uz tiem atbildēs “stingrā un samērīgā veidā”.

Lēmums tikšot pieņemts tuvāko dienu laikā, taču paredzams, ka jaunie muitas tarifi varētu stāties spēkā nākamajā mēnesī.

Jau vēstīts, ka Tramps marta sākumā parakstīja rīkojumu par 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam un desmit procentu tarifa piemērošanu alumīnija importam. Eksperti norādījuši, ka Trampa lēmums var izraisīt tirdzniecības karu.

Tirdzniecības sarunas ar ASV nav viesušas skaidrību par to, kā Eiropas Savienību varētu atbrīvot no Trampa pieņemtā lēmuma piemērot tarifus tērauda un alumīnija importam. Pats Tramps paziņojis, ka viņš nepiemēros tērauda un alumīnija importa tarifus ES, ja tā apturēs tās noteiktās tirdzniecības barjeras ASV produktiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats