28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Znotiņa: Kontroles dienestam jākļūst par centru cīņā ar naudas atmazgāšanu
Znotiņa: Kontroles dienestam jākļūst par centru cīņā ar naudas atmazgāšanu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 22. maijs 2018, 10:44
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam (Kontroles dienestam) jābūt centram cīņā ar naudas atmazgāšanu, intervijā Latvijas Radio sacīja topošā dienesta vadītāja Ilze Znotiņa.


Viņa atkārtoti uzsvēra, ka jau ir sācies darbs, lai vērtētu nepieciešamību un iespējas mainīt Kontroles dienesta pārraudzību, to noņemot Ģenerālprokuratūrai. Viņa pieļāva, ka dienests turpmāk varētu atrasties zem Tieslietu, Iekšlietu, Finanšu ministrijas vai Ministru kabineta.

Pēc viņa sacītā, dienestam jākļūst par centru cīņā ar naudas atmazgāšanu. “Pārējām iestādēm nav jādublē Kontroles dienesta darītais un jāsadarbojas ar to, piemēram, jālūdz starptautiskā palīdzība,” uzskata Znotiņa.

Tāpat Znotiņa akcentēja, ka kontroles dienestam ir vairāk jāattīsta elektroniskās ziņošanas sistēma. Vairāk esot jāattīsta arī sadarbības ar nozarēm.

Vaicāta par to, vai dienestā turpinās strādāt tā līdzšinējais vadītājs Viesturs Burkāns, jaunā Kontroles dienesta vadītāja norādīja, ka viņai vispār ir jāsaprot, kāda ir dienesta struktūra.

Jau vēstīts, ka jaunā Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa pēc savas stāšanas amatā 1.jūnijā meklēs risinājumus, lai Kontroles dienests vairs nebūtu Ģenerālprokuratūras pārraudzībā un saņemtu lielāku finansējumu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats