20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Makroekonomika » Dūklavs: Lai Latvijas zemnieki saņemtu atbalstu, kas līdzvērtīgs vidējām ES līmenim, pietrūkst 5%-6%
Dūklavs: Lai Latvijas zemnieki saņemtu atbalstu, kas līdzvērtīgs vidējām ES līmenim, pietrūkst 5%-6%
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 8. maijs 2018, 14:45
Lai Latvijas zemnieki saņemtu atbalstu, kas līdzvērtīgs vidējām Eiropas Savienības (ES) līmenim, piedāvājumā pietrūkst vēl kādi 5% – 6%, otrdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).


Kā zināms, pagājušās nedēļas vidū Eiropas Komisija (EK) nāca klajā ar priekšlikumu par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam, paredzot, ka plānotais finansējums ES Kopējai lauksaimniecības politikai (KLP) nākamajā septiņu gadu finanšu periodā būs par 5% mazāks, salīdzinot ar pašreizējo ES daudzgadu budžeta periodu 2014. līdz 2020. gadam.

Eiropas Komisijas piedāvātajā nākamajā Eiropas Savienības daudzgadu budžetā Latvijas zemniekiem tiešmaksājumiem paredzēts par 4,7% vairāk līdzekļu, taču, tas nav pietiekams, lai mazinātu plaisu starp Baltijas un ES vidējo tiešmaksājumu summu.

Kā uzskata Dūklavs, būtu jāpriecājas, ja Latvijai izdotos panākt Eiropas Savienības atbalstu zemniekiem, kas sasniegtu 80% – 85% no ES vidēja līmeņa.

Pēc viņa sacītā, Zemkopības ministrija darīs visu un cīnīsies par lielāku un taisnīgāku atbalstu Latvijas zemniekiem nākamajā ES budžeta plānošanas periodā. Vienlaikus viņš izteicās, ka jau pašlaik Eiropas Komisijas piedāvājums liecina, ka kopējā bilance Latvijai būs pozitīva.

Plānots, ka priekšlikumi par KLP reformām pēc 2020. gada tiks publicēti šā gada maija beigās. Sarunas par ES daudzgadu budžetu nākošajā plānošanās periodam 2021.-2027. gadā turpināsies vienu līdz divus gadus. ES daudzgadu budžetu apstiprinās, vienojoties visu dalībvalstu vadītājiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats