20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Makroekonomika » Eiropas Komisija piedāvā pasākumus PVN jomas modernizēšanai
Eiropas Komisija piedāvā pasākumus PVN jomas modernizēšanai
Autors: LV.LV / 24. janvāris 2018, 16:19
Otrdien, 23. janvārī, Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē Briselē Eiropas Komisija informēja par diviem jauniem priekšlikumiem pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jomā. Tie attiecas uz vienkāršošanas pasākumiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) un PVN likmju regulējuma atjaunināšanu.


"Pašreizējo Eiropas Savienības PVN sistēmu ir nepieciešams modernizēt, lai risinātu aktuālās problēmas, īpaši mazinātu krāpniecības iespējas un vienkāršotu prasības uzņēmējiem. Mums ir jābūt gataviem nākotnes izaicinājumiem, tāpēc pozitīvi vērtējam pasākumus, kas veicina labvēlīgus nosacījumus uzņēmējdarbības vides attīstībai un tuvina mūs vienotas Eiropas Savienības PVN zonas nostiprināšanai," uzsver finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Minētie Eiropas Komisijas priekšlikumi ir daļa no 2016. gada 7. aprīlī publicētā PVN rīcības plānā noteiktajiem virzieniem pakāpeniskai pārejai uz ES galīgo PVN sistēmu. Plānots, ka minētajos priekšlikumos ietvertie pasākumi veicinās MVU izaugsmi un atvieglos to iespējas nodarboties ar pārrobežu darījumiem, kā arī uzlabos un modernizēs PVN likmju regulējumu.

Priekšlikums, kas attiecas uz vienkāršošanas pasākumu ieviešanu MVU, paredz ieviest jaunu sistēmu, kas dotu MVU iespējas izmantot vienkāršākus PVN noteikumus, atvieglotu PVN uzskaiti un deklarēšanas pienākumus. Eiropas Komisija uzskata, ka šis priekšlikums nodrošinās MVU ievērojamu izdevumu samazinājumu.

Savukārt PVN likmju regulējuma priekšlikums paredz dalībvalstīm sniegt brīvāku iespēju noteikt un piemērot samazinātās PVN likmes. Tajā pašā laikā Eiropas Komisija ierosina arī noteikt sarakstu ar precēm, kurām nevar piemērot samazinātās PVN likmes, kā arī ieviest noteikumu, kas ierobežotu samazināto PVN likmju daudzumu, lai nerastos zaudējumi dalībvalstu budžetiem.

Prezentētos priekšlikumus vēl skatīs ES Padomes darba grupa. 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats