24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Šonedēļ Saeima lems par Veselības finansēšanas likumu
Šonedēļ Saeima lems par Veselības finansēšanas likumu
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 25. septembris 2017, 14:20
Jau šonedēļ Saeimas parlaments lems par Veselības aprūpes finansēšanas likumu, pēc Ministru kabineta komitejas sēdē sacīja valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS).


Viņš žurnālistiem norādīja, ka Ministru kabineta komiteja šodien atbalstījusi Veselības ministrijas izstrādātā Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta tālāku virzību.

Minētais jautājums tiks iekļauts rītdienas, 26.septembra, valdības sēdes dienas kārtībā.

Attiecībā uz likumprojekta tālāku virzību ir panākta vienošanās par to, ka šis likumprojekts netiks iekļauts nākamā gada budžeta paketē, kā arī šīs nedēļas laikā tas tiks iesniegts izskatīšanai Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā.

Jau vēstīts, ka 31.augustā norisinājās Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes Veselības nozares apakšpadomes sēde, kuras laikā tika panākta vienošanās par Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta redakciju, kas tiks virzīta apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Ministru kabinetu veidojošo koalīcijas partiju pārstāvjiem vienojoties, pieņemts lēmums nepieciešamo papildu finansējumu veselības aprūpes nozarei rast no sociālajām iemaksām. Tāpat panākta vienošanās sasaistīt pilnā veselības aprūpes pakalpojumu groza saņemšanas tiesības ar sociālo iemaksu maksāšanas faktu, tādējādi veidojot veselības apdrošināšanas sistēmu.

Kā zināms, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) atbalsta veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu. Taču gadījumā, ja tas tiks mainīts, arodbiedrība rīkos jaunus protestus. Tā pirmdien intervijā LTV “Rīta panorāmai” paziņoja LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats