19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Rotācijas valsts pārvaldē: No veselības pie finansēm
Rotācijas valsts pārvaldē: No veselības pie finansēm
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 23. augusts 2017, 11:57
Veselības nozares pārvaldē strādājošie ierēdņi tiek aizrotēti ne tikai uz citām iestādēm, kuras tieši saistītas ar medicīnu, bet arī uz finanšu un ekonomikas jomu. Veltot vairākus spilgtus atzinības vārdus vēl pašreizējam Veselības ministrijas valsts sekretāram Kārlim Ketneram, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola valdības sēdē pamatoja, kāpēc Finanšu ministrijai ļoti nepieciešams tāds ierēdnis kā K. Ketners.


«Papildinām savas rindas ar vienu spēcīgu profesionāli, pārvilinot viņu no Veselības ministrijas,» valdības sēdē sacīja D. Reizniece Ozola. «Finanšu ministrija veido jaunu struktūru cīņai ar ēnu ekonomiku, tāpēc ministrija meklē konkursa kārtībā jaunu valsts sekretāra vietnieku un departamenta, kas apkaros ēnu ekonomiku, direktoru.» Ņemot vērā K. Ketnera pieredzi arī darbā ar nodokļu administrēšanu un arī Valsts ieņēmuma dienesta vadīšanu, «viņš būs lielisks departamenta vadītājs». Valdība vakar nolēma, ka no 1. septembra K. Ketners sāk darbu Finanšu ministrijas jaunizveidotajā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora amatā. Veselības ministrijā K. Ketners ienāca konkursa kārtībā 2015. gadā, kļūstot par toreizējās ministrijas valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas vietnieku stratēģiskās plānošanas un resursu vadības jautājumos. Par viņa iecelšanu valsts sekretāra vietnieka amatā toreiz priecājās Rīgas Tehniskā universitāte, kur K. Ketners bija profesors Muitas un nodokļu katedrā. «Tas ir liels gods universitātei, ka vadošais speciālists nodokļu un nodevu jomā ir ieguvis tik nozīmīgu amatu valsts pārvaldē. Viņš ir daudzu zinātnisko publikāciju, rakstu, grāmatu un mācību līdzekļu autors nodokļu administrēšanas jomā,» vēstīja universitāte. K. Ketners neilgu laiku vadīja arī Valsts ieņēmumu dienestu.

Oficiāla apstiprinājuma runām par to, ka Veselības ministrija neesot bijusi apmierināta ar K. Ketnera darbu, nav. Taču ir skaidrs, ka viņam pieredzes veselības nozares vadībā, kur jācīnās par katru papildu eiro veselības budžetam, pirms tam nebija, savukārt tagad būs iespējas palūkoties uz veselības jomu no finanšu ierēdņa skatpunkta, raksta nra.lv

Veselības nozarē vadošu ierēdņu rotācija ir bieža parādība - pavisam noteikti katrs ministrs nāk ar savu galveno ierēdni, ja ne pat vairākiem. Ingrīdas Circenes laikā Veselības ministrijas valsts sekretārs bija Rinalds Muciņš (tagad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs), bet, atnākot Guntim Belēvičam, par ministrijas galveno ierēdni kļuva Solvita Zvidriņa, kuru vēlāk aizrotēja uz Valsts zemes dienestu, ieceļot par ģenerāldirektori. 

Pēc 1. septembra Veselības ministrijas galvenā ierēdņa pienākumus pildīs pašreizējā valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Daina MūrmaneUmbraško. Pagaidām nav zināms, kad un kā tiks izvēlēts jauns valsts sekretārs. «To varam darīt civildienesta kārtībā, ieceļot atbilstošu ierēdni šajā amatā, vai izsludinot konkursu,» sacīja Veselības ministrijas speciālists Oskars Šneiders. Pagaidām nav zināms, kuru variantu ministrija izmantos. Jāpiebilst, ka vēl divi Veselības ministrijas ierēdņi pašlaik pilda arī citus nozīmīgus amatus - valsts sekretāra vietniece Egita Pole vienlaikus vada arī Rīgas Austrumu slimnīcu, bet Veselības aprūpes departamenta direktors Ēriks Miķītis - Veselības inspekciju.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats