28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » KP vadītāja: Lidl radīs spiedienu uz citu veikalu cenu politiku
KP vadītāja: Lidl radīs spiedienu uz citu veikalu cenu politiku
Autors: BNA / 14. augusts 2017, 14:03
Jūlija beigās Latviju pāršalca ziņa par Vācijas zemo cenu veikalu ķēdes “Lidl” iespējamo ienākšanu Latvijā. Kā intervijā laikrakstam “Diena” atzīst Konkurences padomes (KP) vadītāja Skaidrīte Ābrama, no konkurences viedokļa jaunu, spēcīgu spēlētāju ienākšana tirgū ir labs faktors, jo patērētājs no tā iegūst, vienlaikus ir daudz neskaidrību par “Lidl” darbību Latvijā.

Kā uzsver Ābrama, Latvijas patērētājs ir lojāls attiecībā pret Latvijā ražotajiem produktiem, un pašlaik nav zināms, cik liels vietējās produkcijas apjoms būs “Lidl” plauktos, un cik liela daļa tiks importēta. Jautājumu par iespējamo “Lidl” darbību Latvijā ir daudz.

Viņa norādīja, ka “Lidl” būs zemo cenu veikals un droši vien tiks radīts spiediens uz citu veikalu cenu politiku. “KP seko tam, lai attiecībās ar vietējiem piegādātājiem netiktu pieļauta diskriminācija, un netiktu piemērotas nepamatotas prasības,” uzsver KP vadītāja.

Viņa uzskata, ka jautājums par to, kurš no tirgotājiem radīs konkurenci “Lidl”, lielā mērā ir atkarīgs no jauno veikalu atrašanās vietas. ''Lidl'' atnākšana uz Latviju nozīmē potenciālu konkurenci kā vietējiem lielajiem, tā arī mazajiem mazumtirgotājiem,” norāda Ābrama.

Jau ziņots, ka viens no “Lidl” veikaliem tiek plānots Purvciemā. Pati kompānija gan līdz šim nav oficiāli paziņojis par ienākšanu Latvijas tirgū. Kā zināms veikalu tīkls patlaban darbojas jau Lietuvā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats