28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Valsts prezidents: Nav izvērtēts, cik lietderīgi tērēta esošā nauda veselības aprūpē
Valsts prezidents: Nav izvērtēts, cik lietderīgi tērēta esošā nauda veselības aprūpē
Autors: BNA / 19. maijs 2017, 10:59
Daudz svarīgāk kā piešķirt finansējumu veselības aprūpei ir skaidrība, kā tā tiks izmantota, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.


Valdība 9.maijā atbalstīja FM sagatavotās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam, tomēr par atsevišķiem jautājumiem, piemēram, veselības nozares finansējums, risinājums tiks meklēts līdz šā gada 1.jūnijam.

Kā uzskata Valsts prezidents, joprojām nav izvērtēts, cik lietderīgi tiek tērēta esošā nauda veselības aprūpē.

“Manuprāt, pats svarīgākais, ka par jebkuru naudas daudzumu jābūt skaidrībai, kā to izmantot,” teica Vējonis, piebilstot, ka reformas veselības un arī izglītības nozarē ir obligāti jāīsteno.

Jau vēstīts, ka jautājums par veselības nozares finansējumu vēl tiek risināts. Saskaņā ar premjera Māra Kučinska vārdiem, zināmi iespējamie varianti. Viens no variantiem ir 1% sociālo iemaksu novirzīšana veselībai, tomēr nav noslēpums, ka pret ieceri, ka veselības aprūpes finansējumam nepieciešamajiem papildu līdzekļiem novirzīt daļu no valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (VSAOI) jeb 1% no bruto algas “Vienotībai” ir nepieņemama.

Esot arī ideja par 0,9% samazināt sociālās apdrošināšanas iemaksas un ieviest 1% veselības apdrošināšanai.

Premjers ir pārliecināts, ka lēmumu izdosies pieņemt ātrāk nekā 30.jūnijā. “Jūnijā atkal kādai grupai pilnīgi noteikti kaut kas nepatiks, bet mums ir jāpieliek punkts un jāatrisina veselības aprūpes finansējuma jautājums,” uzsvēra Kučinskis.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats