20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Makroekonomika » Kučinskis: Aptuveni 300 000 cilvēki Latvijā nesaņem pat minimālo algu
Kučinskis: Aptuveni 300 000 cilvēki Latvijā nesaņem pat minimālo algu
Autors: NRA.lv / 10. maijs 2017, 10:56
Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis pauda, ka Latvijā ir aptuveni 300 000 cilvēki, kuri nesaņem pat minimālo algu vai saņem tikai minimālo algu.

"Latvijas Bankas sākotnējā prezentācija un mērķis, kāpēc viņu izpratnē ir nepieciešama reforma, ir uzņēmējdarbības un konkurētspējas paaugstināšana. Bet mēs pretī liekam sociālo nevienlīdzību. Kaut kā ir jāsabalansē šīs lietas. Es ceru, ka tas ir risināms. Mums ir aptuveni 300 000 cilvēki, kas nesaņem minimālo alu vai saņem tikai minimālo," norāda M. Kučinskis. 

Taujāts par to, vai ir prātīgi veidot nodokļu reformu brīdī, kad ekonomisti sāk prognozēt ekonomiskās krīzes iespējamību, M. Kučinskis atbild: "Reformējot jau konstatējām, ka šis ir īstais laiks, lai veiktu reformas. Brīdis ir izvēlēts pareizs. Izņemot veselības aprūpi pārējie cipari un aprēķini iztur to fiskālo telpu. Protams, jebkuras tālākās atkāpes ir bīstamas no tā." 

Vēl aizvien valdība meklē veidus, kā palielināt veselības nozares finansējumu. M. Kučinskis atzīst, ka ir diezgan naivi domāt ka labklājība nokritīs no gaisa. Viņš arī vēstīja, ka nākamnedēļ no valdības gaidīs jaunus piedāvājums par to, kā ilgtermiņā palielināt veselības nozares finansējumu, raksta NRA.LV 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jau ilgu laiku strādā bez vadītāja, tomēr premjers apgalvo, ka jau 25. maijā ir sasaukta darba grupas sanāksme, lai vērtētu kandidātus. ''Līdz Jāņiem mums ir jābūt jaunam KNAB vadītājam,'' apsola premjers.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats