28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Premjers: Nodokļu reformu vadības grupa ir vienisprātis par reformas nepieciešamību
Premjers: Nodokļu reformu vadības grupa ir vienisprātis par reformas nepieciešamību
Autors: BNA / 23. marts 2017, 10:29
Lai spriestu par Finanšu ministrijas piedāvāto nodokļu reformu, trešdien uz pirmo sēdi sanāca Ministru prezidenta Māra Kučinska vadītā Nodokļu reformu vadības grupa.


Vadības grupā strādā pārstāvji no valdības, Saeimas, Latvijas Bankas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī Latvijas Lielo pilsētu asociācijas.

Sanāksmes dalībnieki konceptuāli atbalstīja Finanšu ministrijas piedāvāto nodokļu reformu plānu, akceptējot piedāvātās nodokļu likmes, kas attiecas uz uzņēmumu ienākumu nodokli, iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), kā arī IIN no kapitāla un tā pieauguma. Atturējās vienīgi pašvaldību pārstāvji, norādot, ka ar piedāvājumu šajā jomā nav pilnībā iepazinušies.

Atbalsts pausts arī darbaspēka nodokļu reformai, kas paredz minimālās algas pieaugumu līdz 430 eiro, kā arī IIN likmes piemērošanu 20 % apmērā ieņēmumiem līdz 45 000 eiro gadā un 23 % ieņēmumiem virs 45 000 gadā.

Tāpat tika pausts atbalsts plānotajām izmaiņām mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) jomā, kas paredz saglabāt MUN pašreizējā 15 % līmenī, vienlaikus nosakot, ka šis nodoklis būs piemērojams tikai uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums nepārsniedz 40 000 eiro.

Tika pausts atbalsts arī Finanšu ministrijas izstrādātajiem kompensējošajiem nodokļu un nodokļu administrēšanas pasākumiem.

“Svarīgi ir tas, ka Nodokļu reformu vadības grupā strādājošie partneri ir vienisprātis par reformas nepieciešamību un tās galvenajiem virzieniem. Darbs norisinās konstruktīvi, un tas dod pamatu uzskatīt, ka reforma tiks īstenota sekmīgi,” uzskata Kučinskis.

Nākamā Nodokļu reformu vadības grupas sēde paredzēta 31. martā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats