25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Cer būtiski pazemināt skaidras naudas griestus privātos darījumos
Cer būtiski pazemināt skaidras naudas griestus privātos darījumos
Autors: BNA / 17. marts 2017, 17:01
Lai mazinātu ēnu ekonomiku, varētu ne tikai liegt algu izmaksu skaidrā naudā, bet arī būtiski pazemināt skaidras naudas griestus privātos darījumos, vēsta laikraksts Dienas Bizness.


No 2017.gada privātpersonu darījumiem skaidrā naudā noteikti griesti 7200 eiro apmērā. Finanšu ministrija cer, ka likuma izmaiņas palīdzēs izskaust praksi, kāda plaši izplatīta, piemēram, auto tirdzniecībā, kad pēc spēkrata piereģistrēšanas CSDD, tiek maksāts skaidrā, kas liedz VID izsekot šiem darījumiem.

Sākumposmā nav paredzēts sods par jaunās likuma normas neievērošanu, tāpēc arī prognozētie budžeta ieņēmumi lēsti vien ap 100 tūkstošiem.

Kā laikrakstam atklāj Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule, šos griestus varētu samazināt līdz pat dažiem simtiem eiro gadā.

Viņa arī norāda, ka bezskaidras naudas darījumu veicināšanā varētu iesaistīt arī mazumtirgotājus.

“Veikaliem būtu jābūt motivētiem izmantot bezskaidru naudu. Piemēram, veikalā nav nepieciešams kases aparāts, ja norēķini par fizisko personu iegādātajām precēm notiek bezskaidras naudas veidā,” uzskata I. Cīrule. Viņa arī nenoliedz, ka ir zināmi gadījumi, kur kādā veikalā pēkšņi parādās norēķini bezskaidras naudas veidā no neidentificētām kartēm, kuras izdotas ārzemēs.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats