28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Uz papildus finansējumu nozares šogad var necerēt
Uz papildus finansējumu nozares šogad var necerēt
Autors: Ilze Ivanova / 21. aprīlis 2015, 11:32
Šī gada budžets ir sastādīts un piešķirt papildus finansējumu vienai vai otrai nozarei nozīmē to atņemt kādai citai, otrdien LTV raidījuma “Rīta Panorāma” sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Intervijā Straujuma norādīja, ka šī gada budžets ir sastādīts un tas neparedz piešķirt papildus līdzekļus kādai no nozarēm, jo tādā gadījumā tas nozīmētu atņemt finansējumu kādai citai: “Latvijas naudas maks nav gaisa balons, kas var pūsties un pūsties , un, nedod dievs, kādreiz pārsprāgt,” sacīja Straujuma.

Premjere paskaidroja, ka sarunas par nākamā gada budžetu jau notiek un maija beigās būs pirmās diskusijas, norādot, ka ir jādomā arī par to, kā nopelnīt.

“Ja mēs nemainām nodokļu politiku, nesākam ēnu ekonomikas lielāku apkarošanu, tad nākošajā gadā mums naudas nav. Mums ir vajadzīgi strukturāli pasākumi, lai mēs varētu dabūt papildus līdzekļus,” sacīja Straujuma, paskaidrojot, ka tikai tā iespējams nopelnīt vairāk un nest papildus ienākumus.

Straujuma atgādināja, ka valdībā par nākamā gada budžeta prioritātem uzstādītas aizsardzība, drošība, veselība un izglītība.

Premjerministre paziņoja, ka budžets 2015. gadam ir pilnībā pieņemts, taču 2016. gada budžets atkarīgs no tēriņiem, kādus vēlēsies veikt- policistu un ugunsdzēsēju algu palielināšanai, kā arī aizsardzībai, tādēļ kādām ministrijām līdzekļi būs jānoņem, taču nav noteikta summa, kura tiks “nogriezta”.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats