23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Banku peļņa trīs mēnešos - 44,6 miljoni latu
Banku peļņa trīs mēnešos - 44,6 miljoni latu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 29. aprīlis 2013, 14:12
Šā gada pirmajos trijos mēnešos banku sektors Latvijā kopumā darbojies ar 44,6 miljonu latu peļņu, kas ir par 18% vairāk nekā pirms gada tādā pašā laika periodā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati. 


Līdz marta beigām ar peļņu darbojās 16 Latvijas bankas un četras ārvalstu banku filiāles, un to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos bija 89%.

Martā banku piesaistīto noguldījumu atlikums pieaudzis par 0,2% jeb 20,3 miljoniem latu, bet nerezidentu noguldījumu apjoma kāpumu, tāpat kā februārī, veicināja ASV dolāra vērtības pieaugums nevis reāls naudas pieplūdums. 

Savukārt, pieaugot mājsaimniecību, bet samazinoties privāto nefinanšu un finanšu sabiedrību un valdības noguldījumiem, rezidentu noguldījumu atlikums sarucis par 2,2% jeb 142 miljoniem latu. bet nerezidentu noguldījumu atlikums martā pieauga par 2,6% jeb 162,2 miljoniem latu.

Tāpat FKTK novērojis, ka, neraugoties uz notikumiem Kiprā, kopējā tendence nerezidentu noguldījumu apmēra pieaugumam palikusi nemainīga jau kopš 2009.gada otrās puses, kad atsākās pakāpenisks nerezidentu noguldījumu pieaugums.

Pērn pirmajos trīs gada mēnešos bankas strādāja ar 37,8 miljonu latu peļņu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bankas, FKTK, peļņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats