23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Atbalsta minimālās algas palielināšanu līdz 225 latiem
Atbalsta minimālās algas palielināšanu līdz 225 latiem
Autors: www.apollo.lv / 25. aprīlis 2013, 13:23
Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē sociālie partneri ceturtdien atbalstīja priekšlikumu jau nākamā gada sākuma minimālo algu Latvijā paaugstināt no pašreizējiem 200 latiem uz 225 latiem, portālu «Apollo» informēja Latvijas darba devēju konfederācijā (LDDK).



«Pašreizējos ekonomiskajos apstākļos minimālās algas paaugstināšana šādā apmērā ir samērīgs solis, tomēr tas joprojām neatceļ nepieciešamību domāt un rīkoties kompleksi – tostarp pārskatīt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo minimumu un izmantot citus instrumentus, kā paaugstināt iedzīvotāju labklājību un arī mazināt ēnu ekonomiku,» norāda  LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Meņģelsone atgādina, ka saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem augstākais nabadzības risks Latvijā ir nepilnām ģimenēm ar bērniem, kā arī ģimenēm ar trim un vairāk bērniem. Šī iemesla dēļ LDDK jau iepriekš norādījusi, ka ir būtiski paaugstināt arī atvieglojumus par apgādībā esošām personām.

LDDK jau iepriekš norādījusi, ka minimālās algas griesti skatāmi kontekstā ar citiem nodarbinātības un atalgojuma jautājumiem, lai neveidotos situācija, ka, nosakot ekonomiskajai situācijai neatbilstošu minimālās algas līmeni, darba devēji ir spiesti pārskatīt zemāk atalgoto darba vietu nepieciešamību un, iespējams, tās likvidēt vispār, tādējādi ietekmējot nodarbinātības rādītājus.

Par minimālās algas palielināšanu vēl būs jālemj valdībai.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Darba devēju konfederācija, LDDK, minimālā alga, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats