20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Makroekonomika » Rimšēvičs tēlaini izsakās par «savainošanos» ar eiro, neuzmanīgi rīkojoties
Rimšēvičs tēlaini izsakās par «savainošanos» ar eiro, neuzmanīgi rīkojoties
Autors: www.apollo.lv / 25. marts 2013, 15:36
«Eiro ir instruments. To var dažādi izmantot. Ja jūsu rokās nonāk kāds ripas zāģis, rokas urbis, ēvele vai cits darba rīks, kas domāts ražīguma celšanai, neuzmanīgi rīkojoties, ar to var savainoties, šķībi greizi kaut ko ieskrūvēt un sabojāt izejmateriālus,» tēlaini, runājot par eiro un tā ieviešanu Latvijā, intervijā žurnālam «Klubs» sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.


Viņš intervijā sacījis, ka galvenais, runājot par eiro, ir sapratne, ka tas ļauj audzēt labklājību, bet ne uzreiz 1.janvārī vai 2.janvārī. «Tas ir ilgāks laika posms, kad investori saprot, ka Latvijā nekāda finanšu nestabilitāte nedraud, ieguldīt ir droši, nav valūtas riska,» viņš sacīja.

Rimšēvičs uzsvēra, ka eiro dod papildu priekšrocības. «Tas nav vienīgais izaugsmes veicinātājs, bet tā ir papildu priekšrocība investīciju piesaistē. Latvijai kā mazai un atvērtai valstij ir ļoti svarīgi, lai mēs spējam pārdot savu preci un pakalpojumus ārzemēs un lai esam pievilcīgi ārvalstu kapitālam.

Vaicāts, kā mēs ar eiro varētu «savainoties» Rimšēvičs norādīja, ka, ja turpinām dzīvot pāri saviem līdzekļiem, turpinot audzēt ārējo parādu, mēģinām celt algu virs darba ražīguma, tad varam nonākt situācijā, kādā nonāca tās valstis, kuras šobrīd, neskatoties uz to, ka tajās ieviests eiro, ir krīzē šā vai tā.

«Mēs skaidri redzam, ka eiro nepasargā no visām nedienām un nebūšanām, ja valsts pati ļoti precīzi nerūpējas par savu fiskālo politiku,» sacīja Latvijas Bankas prezidents.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eiro, Ilmārs Rimšēvičs, Klubs, Latvijas Banka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats