23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Valdība oficiāli lūdz izvērtēt Latvijas atbilstību eirozonai
Valdība oficiāli lūdz izvērtēt Latvijas atbilstību eirozonai
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 4. marts 2013, 13:49

Valdībā pirmdien ārkārtas sēdē tika atbalstīts vēstules projekts, kas paredzēts Eiropas Komisijai un Eiropas Centrālajai bankai par ārpuskārtas konverģences ziņojuma pieprasīšanu, kas nepieciešams, lai Latviju uzaicinātu pievienoties eirozonai.


Paredzēts, ka ziņojumā tiktu izvērtēta Latvijas atbilstība Māstrihtas kritērijiem, bet gala lēmumu par mūsu valsts gatavību pievienoties eirozonai, vēlāk pieņemtu Eiropas Padome.

Kā žurnālistiem pauda finanšu ministrs Andris Vilks - lielākā Latvijas problēma attiecībā uz Māstrihtas kritēriju izpildi, Latvijai vienmēr ir bijusi inflācija, vienlaikus uzsverot, ka tagad situācija ir stabilizējusies, un inflācija turpinās tikai kristies.

Paredzēts, ka Vilks otrdien dosies uz Briseli, lai attiecīgās Eiropas Savienības institūcijas informētu par šā ziņojuma pieprasīšanu un, lai iesniegtu Latvijas pieteikuma vēstuli. Ja Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas atzinums būs mūsu valstij labvēlīgs, gala lēmums par Latvijas uzaicināšanu iestāties eirozonā Eiropas padomei būs jāpieņem šā gada jūlijā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, Eiropas Komisija, Eiropas Padome, Eirozona, konverģences ziņojums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats